Cinci stele pentru noua generatie Mazda6, in Europa, Japonia, Australia si SUA

Mazda6 este oficial una dintre cele mai sigure masini la nivel mondial. Modelul a obtinut cele mai mari calificative posibile în Europa, Japonia, Australia si SUA.

Noua generatie Mazda6 a primit 5 stele din partea EuroNCAP în septembrie anul trecut iar două luni mai târziu i s-a acordat calificativul maxim si în Japonia de către JNCAP. Tot cinci stele au fost primite si din partea ANCAP în noiembrie, pentru toate variantele modelului disponibile în Australia si Noua Zeelandă. Ulterior, în decembrie, IIHF din SUA a acordat Mazda6 cel mai bun rating posibil  - Top Safety Pick.

Lansat în Europa acum aproape un an, modelul Mazda de clasă medie, disponibil în ambele caroserii Sedan si Combi, este echipat cu toată gama de tehnologii SKYACTIV. În afară de sigurantă, autoturismele sunt foarte apreciate pentru designul KODO, performanta dinamică, eficienta de top a consumului de carburanti, precum si pentru valoarea de revânzare exceptională si costurile de întretinere reduse.

La fel ca toate modelele de nouă generatie, Mazda6 a fost construită în concordantă cu filozofia companiei privind siguranta proactivă, care are ca obiectiv minimizarea riscurilor legate de accidente si maximizarea abilitătilor soferului de a conduce autoturismul în sigurantă. Caroseria SKYACTIV de absorbtie a impactului are în compunere oteluri cu rezistentă foarte înaltă precum si alte inovatii care sustin structura, oferind astfel o sigurantă pasivă remarcabilă, atât pentru ocupantii autoturismului cât si pentru pietoni. Mazda6 este, de asemenea, echipată cu tehnologia i-ACTIVSENSE, ce oferă soferului sisteme active de sigurantă, introduse în evaluarea EuroNCAP începând cu acest an.

Toate modelele Mazda din noua generatie – Mazda6, Mazda CX-5 si Mazda3 – au acum cinci stele EuroNCAP. Compania va continua să lucreze pentru a îmbunătăti si mai mult siguranta, fapt demonstrat de proiecte precum ASV-5 (Advanced Safety Vehicle), o Mazda6 echipată special pentru a putea comunica cu tramvaiele, printre altele. Acest model este în momentul de fată testat pe drumurile publice din Japonia.

EuroNCAP este programul european de evaluare a autoturismelor noi, o agentie independentă care acordă calificative privind siguranta în domeniul auto din 1997. JNCAP este programul de evaluare a autoturismelor noi din Japonia, testele fiind derulate de către Agentia Natională pentru Siguranta Auto si Ajutorarea Victimelor. ANCAP este programul australo-asiatic de evaluare a autoturismelor noi. IIHF sau Institutul de Asigurare pentru Siguranta Rutieră, este o organizatie non-profit independentă fondată de asiguratorii auto pentru a evalua siguranta vehiculelor.