Endava - o noua editie a evenimentului Open Day la Cluj-Napoca, pe 13 martie 2014

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, organizează în data de 13 martie, în centrul din Cluj-Napoca, cea de-a cincea editie a evenimentului Open Day, dedicat studentilor si absolventilor care doresc să urmeze o carieră în domeniul IT. Pe lângă participarea la prezentările sustinute de angajatii companiei, în cadrul evenimentului, tinerii vor putea aplica pentru una dintre cele 30 de pozitii din programele de internship si graduates organizate de Endava la Cluj în prima parte a acestui an pentru echipele de dezvoltare software (Java, .NET), testare software sau suport IT.

Tinerii interesati de o carieră în domeniul IT vor avea ocazia să asiste la prezentările sustinute de lideri ai disciplinelor tehnice din cadrul Endava, precum si de către angajatii care au participat în anii trecuti la programele de internship si graduates, care vor vorbi despre experienta lor în cadrul companiei.

Evenimentul va avea loc în sediul Endava din Iulius Business Center (intrarea din zona Food Court si WorldClass) si va include 3 sesiuni de prezentare, sustinute începând cu orele 10:00, 14:00, respectiv 17:00. Cei interesati să participe se pot înscrie completând formularul ce poate fi găsit pe site-ul companiei.

„Am ajuns la cea de-a cincea editie Open Day la Cluj, eveniment la care avem în medie 150 de studenti si absolventi. Acum ne asteptăm să fie chiar mai multi participanti, având în vedere numărul persoanelor înscrise până în acest moment la cele 3 sesiuni din ziua evenimentului”, a declarat Diana Bocăneală, Head of Talent Management si Recruitment în centrul Endava din Cluj-Napoca.

În afară de ocazia de a interactiona cu specialistii Endava si a cunoaste mai multe detalii despre proiectele desfăsurate de acestia, participantii vor putea să aplice pentru cele 10 pozitii deschise în programul de graduates, ce va avea loc începând cu 5 mai 2014, în echipele de testare software.

De asemenea, studentii si absolventii care vor participa la evenimentul Open Day vor avea ocazia să aplice si pentru unul dintre cele 20 de locuri din programul de internship desfăsurat de Endava la începutul lunii iulie pentru echipele de dezvoltare software (Java,.NET), testare software si suport IT. Reprezentatii Endava mentionează că în echipa de suport IT există oportunităti de angajare si pentru cei care nu au absolvit o facultate cu profil tehnic, însă au cunostinte de limba engleză la nivel avansat.

„Studentii sunt interesati de acest tip de evenimente si se poate observa dorinta lor de a participa în programe de practică, de a interactiona cu profesionisti în domeniul IT si de a întelege ce înseamnă activitatea de zi cu zi a unui developer sau a unui tester. Anul trecut, peste 70% dintre participantii la evenimentul Open Day au aplicat pentru programele de graduates si internship, iar în total, anul trecut, am avut peste 400 de aplicanti la aceste programe în cadrul Endava Cluj”, a adăugat Diana Bocăneală.

Potrivit reprezentantei Endava, 75 de persoane în total au participat în unul dintre programele destinate studentilor si absolventilor derulate la Cluj, inclusiv în programele de training intensiv sustinute de companie, cum ar fi Mobile Development School, Test Automation School sau UI/UX Development School. În medie, 80% dintre participantii în programul de internship sau în trainingurile intensive au continuat cu posturi în cadrul centrului din Cluj-Napoca.

Având în vedere interesul pentru acest tip de evenimente, compania va mai organiza încă o editie Open Day @ Endava Cluj, în toamnă, când va pune la dispozitie aproximativ 15 pozitii în programele de graduates din echipele de dezvoltare software (Java, .NET) si testare software.

În România, Endava este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT, având peste 1.000 de angajati în sediile din Cluj, Iasi si Bucuresti. Recent, Endava a ocupat prima pozitie  în „Top 20 cele mai bune companii IT pentru să lucrezi în România”, iar în luna februarie compania a primit locul 1 în cadrul „Work-Life Balance, Gala companiilor implicate în viata echilibrată a angajatilor”.

În acest moment, Endava are aproape 500 de angajati la Cluj, care sunt implicati în proiecte de dezvoltare software si suport IT pentru clienti din diferite domenii, cum ar fi cel bancar, asigurări, plăti electronice, retail, telecomunicatii, media si publishing. Compania recrutează permanent si specialisti IT cu experientă si planifică o crestere a echipei din Cluj la peste 600 de persoane până la sfârsitul anului 2014.

Endava este o companie privată de servicii IT înfiintată în anul 2000. Endava are peste 1.500 de angajati în 11 sedii în Marea Britanie, Statele Unite, Germania, România, Republica Moldova si Macedonia, si o cifră anuală de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Endava livrează solutii de business si servicii informatice în special pentru organizatii mari din domenii cum ar fi bănci, asigurări, plăti electronice, retail, telecomunicatii, media si publishing. Endava este specializată în livrarea de servicii de Dezvoltare Software, Digital Media, Testare Software, Management Aplicatii Software, Servicii Cloud.