Prologis semneaza un contract Build-to-Suit cu Prime Cargo

Prologis, Inc., lider mondial în detinerea, operarea si dezvoltarea de spatii industriale, a anuntat astăzi semnarea unui contract cu Prime Cargo, o companie daneză de servicii logistice, pentru un spatiu build-to-suit de 11.200 mp în cadrul parcului industrial Prologis Park Szczecin.

Proprietatea va fi utilizată ca centru de distributie pentru clientii Prime Cargo din regiunea Scandinavă. Prologis Park Szczecin oferă acces direct la o retea extinsă de căi rutiere si de transport cu feribotul, ceea ce permite o livrare rapidă a mărfurilor. Finalizarea clădirii – dezvoltată pe un teren existent al Prologis – este programată în cel de-al treilea trimestru din 2014.

“Prologis Park Szczecin este locul ideal pentru companiile care operează în Germania sau tările Scandinave.”, a declarat Ben Bannatyne, managing director si regional head, Prologis Europa Centrală si de Est. “Apropierea de rute de transport majore pozitionează parcul într-o locatie importantă si strategică pentru piata de distributie 3PL.”

Prologis Park Szczecin este un centru de distributie modern, închiriat în totalitate, situat în partea de nord-vest a Poloniei, cu o suprafată totală de 41.800 mp. Centrul este situat în Goleniów Industrial Park, cu acces de pe autostrada S3, la aproximativ 40 de km est de granita cu Germania si la sapte km de Aeroportul Szczecin-Goleniow. Printre clientii Prologis din acest parc industrial se numără: Swedwood, Rhenus Logistics, KIM HURT si DB Schenker.

Prologis are o prezentă activă în cinci tări din regiune (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si România) si un portofoliu care cuprinde în total peste 3,6 milioane mp, fiind principalul operator de centre de distributie din Europa Centrală si de Est (la 31 decembrie 2013).

Prologis, Inc., este lider mondial în detinerea, operarea si dezvoltarea de spatii industriale, concentrat pe pietele globale si regionale din America, Europa si Asia. La 31 decembrie 2013, Prologis detinea sau avea investitii, integral sau prin co-investitii, în proprietăti si proiecte de dezvoltare estimate în total la aproximativ 52,9 milioane de metri pătrati în 21 de tări. Compania închiriază spatii de distributie moderne unui număr de peste 4.500 de clienti, care includ producători, retaileri, companii de transport, furnizori terti de servicii logistice si alte companii.