Banca Transilvania - cea mai buna banca din Romania, conform revistei Global Finance

Banca Transilvania a fost desemnată cea mai bună bancă din România, de către revista Global Finance. Printre criteriile care au stat la baza numirii BT si a altor bănci în cadrul „World’s Best Emerging Markets Banks In Central & Eastern Europe 2014” se numară: cresterea activelor, profitabilitate, relatii strategice si produse inovative.

Horia Ciorcilă, Presedintele Consiliului de Administratie al Băncii Transilvania, declară: „Suntem mai mult decât onorati să fim desemnati cea mai bună bancă din România, primind inclusiv recunoasterea internatională a rezultatelor noastre, cu atât mai mult cu cât anul acesta împlinim 20 de ani de activitate. În numele Consiliului de Administratie al băncii, pot să afirm că suntem cât se poate de încrezători în perspectivele BT. Am dovedit că suntem câstigător al crizei, având o cotă de piată în crestere cu 3,5% fată de anul 2008. În plus, Banca Transilvania este unul dintre cei mai mari sustinători ai economiei românesti, cu un model de business adecvat”.

Global Finance este o revistă internatională de prestigiu, lunară, cu sediul central în New York si cititori în aproape 170 de tări. Cu peste 20 de ani de traditie, aceasta oferă articole, analize si clasamente financiare apreciate la nivel mondial. Publicatia se adresează în special liderilor corporatiilor, reprezentantilor băncilor si investitorilor.

Banca Transilvania a înregistrat în 2013 un profit brut BT de 443,1 milioane lei, mai mare cu 30% fată de aceeasi perioadă a anului 2012. Numărul de clienti activi a ajuns la 1,76 milioane la finalul anului trecut, fată de 1,67 milioane, la 31.12.2012. Ultimul trimestru din 2013 a fost unul dintre cele mai bune perioade din istoria băncii în ceea ce priveste creditarea, fiind acordate - atât companiilor, cât si persoanelor fizice - peste 25.000 de împrumuturi noi, în valoare totală de 3.179 milioane lei.

Banca Transilvania este în top trei cele mai mari bănci din România, în functie de active, cu o cotă de piată de aproape 9%. Activitatea BT este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formată din aproape 550 de sedii si 1,76 de milioane de clienti activi. Este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucuresti, în 1997. Strategia BT este sustinută de actionari internationali, cum este Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social al băncii, si IFC – Banca Mondială. În acest an, BT împlineste 20 de ani de activitate.