Stagii pe bune pentru studenti - peste 500 de participanti la evenimentul din Bucuresti

Peste 500 de studenti în domeniul IT&C au venit pe 22 martie 2014 la Facultatea de Automatică si Calculatoare din cadrul Universitătii Politehnica Bucuresti pentru a participa la evenimentul „Stagii pe bune” si a afla astfel mai multe despre oportunitătile de practică oferite de unii dintre cei mai doriti angajatori din domeniu. Seria evenimentelor continuă sâmbătă, 29 martie, la în Aula Universitătii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, iar tinerii care sunt în căutarea unui stagiu pe durata verii pot aplica gratuit pentru una dintre pozitiile disponibile pe platforma http://stagiipebune.ro

 Evenimentul „Stagii pe bune” este mai mult decât un târg de carieră, în cadrul acestuia studentii având oportunitatea să discute cu reprezentanti ai unora dintre cele mai apreciate companii în domeniu, dar si să participe la prezentări tehnice în cadrul cărora pot afla mai multe despre responsabilitătile pe care le vor avea si proiectele la care vor lucra pe durata stagiului.

Sâmbătă, 22 martie, peste 500 de studenti în domeniul IT&C au avut ocazia să exploreze oportunitătile de stagiu oferite de partenerii programului: Bitdefender, 4PSA, Adobe, Intel, Teamnet, Ubisoft, VMWare, Advahoo, Eau de Web, Endava, IBM, Kapsch, sau Zitec. În plus, „Stagii pe bune” 2014 a oferit tinerilor si oportunităti internationale prin participarea la eveniment a VMWare, companie americană cu sediul în Sofia, Bulgaria, care dezvoltă software de virtualizare si este în căutare de tineri stagiari din România.

„Ne bucurăm să fim deja parteneri cu traditie ai „Stagii pe bune” si să fim prezenti astăzi în Universitatea Politehnica Bucuresti pentru a discuta cu tinerii. Anul trecut am lansat „Intel Summer Experience” care le oferă studentilor o experientă valoroasă pe durata verii. Fiecare student are un mentor si lucrează la un proiect tehnic, si, în acelasi timp, participă la cursuri si workshop-uri tehnice si de dezvoltare personală. Vrem să le arătăm astfel tinerilor că se poate construi o carieră de succes în R&D si în România!”, a declara Monica Ene Pietrosanu, Country Manager Intel România.

Programele de practică oferite de partenerii programului sunt, asa cum o spune însusi numele acestuia, stagii pe bune. Acest lucru înseamnă că tinerii lucrează în mod direct pe proiectele tehnice ale companiei si beneficiază de sustinerea si suportul acesteia pentru a se dezvolta personal si profesional. În plus, majoritatea companiilor partenere alocă mentori care le ghidează pasii acestor tineri pentru a le oferi o experientă de învătare cât mai completă.

De la dezvoltare de noi feature-uri si produse, până la scriere, testare de cod si lucru în echipă folosind metodologii si instrumente inovatoare, tinerii au acces la informatie de ultimă generatie si pun astfel în aplicare cunostintele învătate pe băncile scolii.

„Am venit să văd care sunt ofertele disponibile în acest moment, să înteleg ce trebuie să stiu la interviu si ce ne-ar aduce un avantaj pentru un anumit stagiu. A fost interesant si util: am discutat direct cu companiile care ne interesau si mi-a plăcut că am primit răspunsuri la toate întrebările, chiar si la cele mai putin comode”, a declarat unul dintre participantii la eveniment.

Cum se obtine un stagiu si care sunt perspectivele după finalizarea acestuia?

Nu este usor să obtii unul dintre stagiile de practică disponibile: concurenta este foarte mare, iar procesul de recrutare este unul complex care include atât interviuri fată în fată cât si testări ale competentelor tehnice. Doar cei mai buni dintre aplicanti au sansa de a efectua aceste stagii, însă eforturile merită având în vedere perspectivele frumoase de carieră pe care le au după finalizarea programului.

Pe lângă experienta pe durata verii, tinerii au ocazia de a alege ulterior să continue colaborarea în cadrul companiei, de cele mai multe ori cu un program flexibil care să le permită să îsi continue studiile. „Pentru noi e important să îsi termine educatia! Avem nevoie de oameni bine pregătiti pe viitor, iar dacă vedem că neglijează facultatea îi trimitem înapoi la scoală.”, a declarat Ileana Chermenschi, Marketing Director 4PSA. Această abordare este sustinută si de alte companii prezente la eveniment, acestea considerând stagiile de practică drept o investitie pentru viitor.

 În plus, studentii din ani terminali pot continua să lucreze alături de companii si prin realizarea de lucrări de diplomă împreună cu acestea, iar o parte dintre angajatori sustin activ acest tip de colaborare prin acordarea de burse si coordonarea cu laboratoare din universităti si cadre didactice.

 Peste 400 de pozitii de stagiu sunt înscrise în acest moment pe platforma „Stagii pe bune”, iar companiile care oferă oportunităti pentru studenti în domeniul IT&C pe durata verii pot continua să înscrie pozitiile disponibile pe platforma http://stagiipebune.ro. Termenul de înscriere pentru companii este de 7 aprilie, iar acestea pot înregistra un număr nelimitat de stagii în mod gratuit si vor beneficia de prezentarea acestora pe platformă si promovarea în newsletter-ul InfoStagii.

Tinerii care doresc să câstige experientă profesională de calitate pe durata verii lucrând alături de unii dintre cei mai doriti angajatori din domeniul IT&C pot aplica pentru una dintre pozitiile disponibile până pe data de 26 aprilie pe platforma http://stagiipebune.ro.

„Ne bucurăm că am reusit să transmitem studentilor faptul că este important să facă un stagiu si, mai mult decât atât, că am reusit să construim cadrul în care ei să poată identifica programul porivit. Am fost plăcut impresionati de dorinta studentilor de a se informa, de numărul mare de întrebări puse în cadrul prezentărilor si discutiilor libere care au urmat. Am ajuns în sfârsit în acel punct în care studentii îsi doresc să facă un stagiu de calitate, iar companiile, în număr din ce în ce mai mare, fac tot posibilul să îl ofere. Editia 2014 a evenimentului „Stagii pe bune” a fost organizată de profesori si studenti împreună cu reprezentanti ai companiilor si este un tip de interactiune pe care asociatia noastră îl promovează si pe care ne dorim să îl vedem cât mai des. Programul „Stagii pe Bune” a devenit cunoscut si recomandat de la o generatie la alta, iar numărul de studenti care se înscriu în program este în continuă crestere de la an la altul”, a declarat Vlad Posea, Project Manager „Stagii pe bune”.