Ciclonul tehnic: Cat va mai suporta EUR - USD?Ciclonul tehnic: Cat va mai suporta EUR - USD?

Paritatea EUR/USD a avut o ascensiune remarcabila, sustinuta si preferata de traderii care favorizeaza moneda unica. Totusi tradingul are un aspect remarcabil de a respecta intr-o anumita masura cerinta de imprevizibilitate!

 

Chiar si traderii care nu stau permanent cu ochii in grafice, pot spune ca din cand in cand, se formeaza o presiune si un ciclon tehnic pe piata valutara. Banii se misca fara intrerupere si situatia de presiune sau de ciclon tehnic isi gaseste intotdeauna suportul in analiza fundamentala (pentru ca informatia este mereu baza deciziilor). Deci este totul in mod cert (si ca intotdeauna) o chestiune de timp; Dar chiar daca vom afla in curand, acum in ajun de NFP, ne intrebam: cat va mai suporta EUR/USD?

Atunci va propun sa faceti un exercitiu asupra unei prognoze pentru EUR/USD, pentru perioada de dupa publicarea NFP-ului in SUA. Va rog chiar sa o scrieti. Just for fun.

Ceea ce vedem pe graficul paritatii EUR/USD, eu numesc ciclon tehnic si il vad ca pe o presiune stransa un jurul unei singure decizii. Ma intreb daca poate forma o gaura in suportul paritatii, in urma unui NFP foarte bun pentru SUA; si daca EUR/USD nu va mai suporta presiunea si va reusi sa alunece liber o perioada…

Cert este ca Mario Draghi (BCE) confirma pozitia economica “modesta” chiar in ciuda aparentei redresari.

Goldman Laszlo, TeleTrade
www.teletrade-dj.ro