Marele premiu al concursului EA Code Wars, destinat programatorilor de jocuri, a fost castigat de doi romani

Stefan Dincă (26 de ani)  si Sorin Rizea (25 de ani) sunt câstigătorii concursului EA Code Wars, organizat de Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii producătoare de jocuri din lume. În luna februarie cei doi au participat, alături de peste 200 de alti pasionati de jocuri, la hackathon-ul de o zi, desfăsurat concomitent în 4 locatii ale Electronic Arts, mai precis în Vancouver, Stockholm, Redwood City, California si Bucuresti.

Timp de 12 ore, echipe formate din doi până la cinci programatori au gândit si dezvoltat aplicatii pornind de la cerintele concursului. Aplicatiile câstigătoare au fost punctate în functie de originalitate, functionalitate si aspectul de prezentare.

Echipa Bad Donkey Games, reprezentată de cei doi români, a dezvoltat aplicatia UFOs again, un joc realizat în flash pe un framework numit Starling 2D. Diferenta a fost facută de mecanica de joc distractivă, design-ul grafic atragător, dar si doza de umor ce conferă personalitate jocului.

“Initial ne-am înscris gândindu-ne că e o bună oportunitate să participam la un concurs organizat de Electronic Arts, dar si să ne distram jucându-ne. La ora 10.00 am primit cerintele de la organizatori, am facut un mic brainstorming si apoi ne-am apucat de treabă. Jocul are ca temă salvarea planetei de la invazia extraterestră, cu ajutorul unei raze laser care se formează atunci când două degete ating ecranul”, au declarat cei doi.

Premiul cel mare obtinut de cei doi constă într-o vizită la unul dintre studiourile Electronic Arts din lume.  

După succesul obtinut la concurs cei doi plănuiesc să dezvolte aplicatia pe mai multe nivele. Ea va fi disponibilă pe Google Play si App Store. În prezent, îsi doresc să continue să creeze jocuri, iar în acest sens au lansat Black Bear Studios, un studio indie care îsi propune să lanseze jocuri distractive si de calitate, într-o piată care, în prezent, este dominată de jocuri care pun pe primul loc câstigul financiar si abia pe locul doi experienta utilizatorului.