Mazda lanseaza editia speciala MX-5 la New York

Mazda lansează în cadrul Salonului Auto International de la New York editia aniversară MX-5. Aceasta marchează introducerea acum 25 de ani a modelului Mazda care va deveni cel mai popular roadster din istorie. Producătorul japonez neconventional de masini va expune, de asemenea, si noul sasiu SKYACTIV care va echipa următoarea generatie MX-5.

MX-5 este modelul care simbolizează cel mai bine filosofia Mazda în ceea ce priveste constructia de automobile. Lansat initial în 1989, micul roadster a oferit permanent divertismentul pe care doar o masină sport îl are, câstigând o diversitate de admiratori în ceea ce priveste cultura, zona geografică si demografia. Mai mult de 940.000 de unităti au fost produse pe parcursul a trei generatii, MX-5 continuând să detină recordul Guinness pentru cea mai bine vândută masină sport cu două locuri.

Editia aniversară Mazda MX-5 25 de ani reuneste două decenii si jumătate de divertisment. Bazat pe modelul hard top retractabil existent cu sase viteze si transmisie manuală sau automată, roadsterul este echipat cu dispozitive de absorbtie a socurilor Bilstein si exterior Soul Red Metallic, accentuat de un acoperis, montanti si oglinzi laterale de culoare neagră. La interior, modelul are tapiterie off-white din piele si un panou decorativ finisat manual.

În cadrul salonului, Mazda va expune si noul sasiu SKYACTIV destinat celei de-a patra generatii MX-5. Prezentat împreună cu motorul, acesta va reprezenta prima adaptare a tehnologiei SKYACTIV pe un model cu motor mid-ship dispus frontal si tractiune spate. Noua generatie MX-5, cu un centru de greutate dispus mai jos si un motor localizat mai aproape de mijlocul masinii, va avea cea mai compactă configuratie de până acum. Mazda intentionează si reducerea greutătii totale cu mai mult de 100 de kg comparativ cu modelul curent, îmbunătătind în acelasi timp rigiditatea si rezistenta la impact.

“Conceptul original din spatele Mazda MX-5 este foarte simplu: de a oferi bucuria în stare pură a unei masini sport usoare care se miscă cu precizie, asa cum doreste soferul”, a declarat Takashi Yamanouchi, Chairman of the Board Mazda Motor Corporation. “Răspunzând în cei 25 de ani de la lansare cerintelor tot mai mari privind siguranta si mediul, am continuat să reinventăm MX-5 dincolo de simpla evolutie, păstrând însă idea originală. Istoria MX-5 este aceea de a schima totul pentru a rămâne la fel: o istorie a inovării, cu scopul de a păstra”.