Valoarea tranzactiilor prin BT24, mai mare cu 60% decat in 2013

Valoarea tranzactiilor prin BT24 Internet Banking si Mobile Banking a crescut cu 60% fată de perioada similară a anului trecut. În prezent, aproximativ 425.000 de persoane folosesc BT24, serviciul de Internet Banking si de Mobile Banking de la Banca Transilvania, cu 28% mai mult decât în 2013. BT are o cotă de piată în crestere, ajungând la 15% în zona serviciilor de Internet Banking, respectiv de peste 30% la Mobile Banking. În 2013, banca a adăugat nu mai putin de opt functionalităti acestor servicii, aproape toate fiind premiere nationale. Având în vedere potentialul i-banking-ului, trendul privind lansările BT va continua si în acest an.

Cresterile BT24, în comparatie cu martie 2013, sunt următoarele: +27% număr de utilizatori ai serviciului de Internet Banking; +117% număr de utilizatori de Mobile Banking; +35% număr de tranzactii derulate prin Internet Banking si Mobile Banking; +60% valoarea tranzactiilor derulate prin BT24.

Marius Flore, Director Canale Electronice în cadrul Băncii Transilvania, declară: „Cresterile înregistrate de BT24 se explică în primul rând prin faptul că avem o platformă simplă, foarte accesibilă si cu un grad maxim de securitate, care permite gestionarea conturilor 24/7, de oriunde din lume. Am lansat, si în 2013, functionalităti noi, care asigură accesul online al clientilor la un număr mai mare de produse ale băncii. Avem idei noi inclusiv pentru perioada următoare, idei care suntem convinsi că vor aduce confort suplimentar si economie de timp celor care folosesc BT24 si mBT24 si care sunt tot mai orientati spre activitatea digitală“.

Functionalitătile noi introduse de bancă, în 2013, serviciului BT24 Internet Banking si Mobile Banking sunt următoarele:

iTransfer: este o alternativă la plată online cu cardul sau la cash on delivery. Solutia oferă clientilor utilizatori de BT24, care achizitionează produse din magazinele online, să plătească direct prin Internet Banking BT;

BT24 Facturi: o variantă simplificată de Internet Banking, disponibilă gratuit, care permite atât efectuarea de plăti la utilităti, cât si vizualizarea online a contului bancar. Poate fi achizitionat online de către client, de pe siteul băncii, fără să mai fie nevoie deplasarea la bancă.

Facebook Payments: premieră natională care constă în introducerea în cadrul BT24 Internet Banking a optiunii de plăti prin Facebook. Folosind acest serviciu, clientul BT24 nu mai este nevoit să introducă datele beneficiarului, ci acesta este selectat din lista de prieteni de pe Facebook. Transferul de bani se procesează doar în momentul confirmarii datelor de plată de către destinatar, iar plătitorul si beneficiarul primesc confirmarea de procesare a plătii.

Plăti prin email / SMS: au aceleasi caracteristici functionale ca în cazul Facebook Payments, însă este necesară, pentru trimiterea de bani, mentionarea în BT24 a email-ului sau a numărului de telefon al destinatarului.

Western Union pe Mobile Banking, prin BT24: premieră natională;

BT24 Italia: aplicatie disponibilă inclusiv în limba intaliană pentru clientii Sucursalei BT Italia, deschisă în luna ianuarie 2014, în Roma.

Principalele operatiuni derulate de clienti prin intermediul BT24 Internet Banking sunt următoarele: plata facturilor la utilităti, transferuri în lei către terti, schimb valutar, activare SMS Alert, modificarea limitelor de tranzactionare privind cadrurile si plăti programate. Iar ca optiuni, cel mai des sunt folosite cele care permit vizualizarea soldului online al contului si graficele de creditare. În ceea ce priveste BT24 Mobile Banking, serviciul este folosit mai ales pentru plata facturilor, inclusiv prin optiunea de scanare a codului de bare al facturilor.

Banca Transilvania este în top trei cele mai mari bănci din România, în functie de active, cu o cotă de piată de aproape 9%. Activitatea BT este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formată din aproape 550 de sedii si 1,76 de milioane de clienti activi. Este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucuresti, în 1997. Strategia BT este sustinută de actionari internationali, cum este Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social al băncii, si IFC – Banca Mondială. Banca Transilvania a fost desemnată în acest an „Cea mai bună bancă din România” de către revista Global Finance. În acest an, BT împlineste 20 de ani de activitate.