Lidl a inchis un magazin din Drobeta-Turnu Severin, dorind sa optimizeze reteaua

În data de 1 mai 2014, unul dintre cele trei magazine Lidl din Drobeta-Turnu Severin a fost închis. Tuturor angajatilor acestui magazin li s-au oferit solutii alternative pentru a rămâne în continuare în cadrul companiei.

Lidl optimizează permanent portofoliul de magazine si depozite, din punct de vedere al rentabilitătii acestora. Această analiză presupune atât cumpărarea unor terenuri în locatii strategice, pe care sunt construite magazinele sau depozitele Lidl, renovarea unor locatii strategice, dar si renuntarea la un magazin neprofitabil, amplasat pe un teren a cărui chirie era mult prea mare.

Fiind construit pe un teren închiriat, magazinul Lidl situat pe bulevardul Mihai Viteazu, nr. 3 bis, a apartinut initial lantului de magazine Plus. Din cauza faptului că acesta a devenit neconform standardelor Lidl si în acelasi timp neprofitabil, a fost luată decizia închiderii lui.

Lidl continuă planurile de expansiune în România în orase medii si mari, cu peste 30.000 de locuitori si intentionează să deschidă până la finalul anului până la 15 noi magazine. Totodată Lidl a achizitionat terenul pe care este construit Sediul Regional Nedelea din judetul Prahova.