Saxo Bank anunta posibilitatea de a tranzactiona stock options pe platforma sa

Saxo Bank, specialistul în tranzactionare si investitii online, anuntă lansarea tranzactiilor de stock options pe platforma sa, atât pentru clientii retail, cât si pentru cei institutionali. Clientii Saxo Bank îsi vor putea consolida astfel portofoliile existente prin tranzactionarea mai multor clase de asseturi dintr-un singur cont si vor beneficia de avantajul Saxo Bank de tranzactionare pe marje cross-produs.

Nu vor exista praguri minime de tranzactionare sau costuri proprietare. Clientii vor putea folosi fie actiunile, fie titlurile de stat drept colateral si vor putea exersa tranzactionarea de stock options online. Asa cum procedează cu întreaga sa ofertă, Saxo Bank va furniza suport si servicii multi-linguale.

Lansarea reflectă apetitul în crestere pentru stock options atât printre investitorii institutionali, cât si pentru retail, măsurat printr-o crestere de 6.4% în tranzactionarea derivativelor pe exchange (ETD-uri), în 2013. Recenta volatilitate a pietei a atras mai mult traderii de optiuni prin oportunităti atractive de investitii, iar investitorii sunt mai constienti de modul în care pot face hedging pe pozitiile lor în clase de asseturi precum actiunile sau cum să-si asigure câstigurile actuale.

Alan Plaugmann, Head of Platforms & Products la Saxo Bank, a afirmat: “Ne străduim constant să furnizăm o platformă completă, eficientă, cu instrumente si functionalităti menite să ofere clientilor nostri un avantaj competitiv în arena multi-asset. Adăugarea optiunilor pe actiuni pe platforma noastră marchează un pas important în această dezvoltare permanentă a ofertei Saxo Bank, mai ales într-un moment în care apetitul pentru acest instrument este în crestere.

Investitorii caută diversitate în classele de asseturi, instrumente si servicii financiare, motiv pentru care am construit o solutie flexibilă care acoperă atât segmentul institutional, cât si retailul, permitănd clientilor nostri să tranzactioneze optiuni pe actiuni într-un mod care serveste cel mai bine strategiilor individuale de investitii”. 

Saxo Bank va furniza initial acces direct la cele mai lichide 200 stoc options din SUA, Europa si zona Asia Pacific. Acestea vor include top 50 stock options si ETF options din SUA; top 100 stock options din Europa; top 20 stock options din Hong Kong si top 30 stock options din Australia. De-a lungul anului, Saxo Bank va extinde oferta, până la un total de 350 de stock options. 

De asemenea, Saxo Bank a semnat o întelegere cu Options Industry Council (OIC) prin care materialul educational furnizat de OIC va fi accesibil tuturor clientilor Saxo Bank de pe glob.

Saxo Bank este o bancă specializată în investitii si tranzactionări online. Banca permite clientilor să tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă si presupune personalizarea si crearea de mărci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri.

Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail în peste 160 de tări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga si birouri în Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite.