Hai la croitor sa-ti faci haine de bancher (P)

Bank to Basics este singurul proiect ASER pe domeniul bancar realizat de asociatiile studentesti din România. Aflat la prima editie, acesta îsi propune să aducă domeniul bancar în fata studentilor economisti si să îi ajute să pună în practică cunostintele teoretice dobândite în facultătile de profil.

Prima etapă din cadrul proiectului este Conferinta Bank to Basics, cu tema „Lumea Bankingului în secolul XXI”, care va avea loc pe data de 8 mai 2014 în Aula Magna, clădirea Angelescu, ASE, ora 14:00. Aceasta va fi moderată de Cristian Hostiuc, director editorial la Ziarul Financiar si va aduce în fata studentiilor profesionisti din domeniul financiar-bancar precum Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Valentin Lazea, economist sef BNR,  Adela Jansen, director executiv Resurse Umane BRD, Gabriela Hârtescu, director general IBR si Ionela Costică, prodecan al Facultătii de Finante, Asigurări, Bănci si Burse de Valori. Scopul acestei conferinte este de a oferi studentilor informatii de actualitate privitoare la resursele, instrumentele utilizate, specializările, nisele si tendintele domeniului financiar-bancar.

În perioada 13-21 mai se va desfăsura a doua etapă a proiectului, GET IN BANKING. Aceasta reprezintă etapa de învătare practică a domeniului bancar. Se vor organiza traininguri pe diferite teme de interes: Vânzare si negociere în domeniul bancar, Produse si servicii bancare pentru PF, Produse si servicii bancare pentru PJ, pentru aprofundarea cunostintelor despre domeniul bancar, urmând ca mai apoi acestea să se aplice practic prin workshopuri: Crearea unui produs sau serviciu bancar si jocuri de rol. De asemenea, se vor organiza vizite la BRD pentru a întelege clar cum se lucrează într-o bancă comercială, cum comunică departamentele în cadrul unei bănci si care sunt functiile pe care studentii pot aplica prin internshipuri sau stagii de practică, si la Institutul Bancar Român(IBR) pentru a întelege rolul acestuia si modul în care este organizat.
 
GET IN BANKING se va încheia cu un workshop Plan strategic de învătare în domeniul bancar prin care studentii participanti vor învăta să-si continue într-un mod autonom învătarea.
La finalul etapei se vor acorda 5 stagii de practică la BRD  acelor studenti care se vor remarca pe parcusul întregii activităti de învătare practică.

Înscrie-te până pe 8 mai pe www.banktobasics.aser.ro si arată-ne cât de bine ti se potriveste costumul de bancher!

Asociatia Studentilor Economisti din România este un ONG înfiintat acum 16 ani, care doreste să dea posibilitatea studentilor de a se exprima, de a se dezvolta, de a se informa mai mult. Investim în educatie, în creativitate, în studentii care vor mai mult de la facultate, care sunt într-o continuă căutare de inovatie, în viitorii oameni de succes.