Wild Carpathia - proiectie maraton la HipTrip Travel Film Festival

Pe 24 mai, HipTrip Travel Film Festival va găzdui o proiectie maraton a celor trei părti din documentarul Wild Carpathia, la Cinema Eforie din Bucuresti.

Wild Carpathia este o serie de documentare fenomen despre România, văzută ca ultim bastion european al conservării peisajelor naturale si sălbatice. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a străbătut tara de la Carpati si până la Dunăre, a stat de vorbă cu personaje pitoresti – artizani, păstori, săteni, persoane publice si artisti, dar si personalităti precum Printul Charles de Wales si Principesa Margareta, pentru a descoperi ceea ce face din România un spatiu unic.

Prima parte, Transylvania, se concentrează pe potentialul sălbatic si mostenirea primită de la strămosii daci, care a rămas aproape intactă în această zonă. Pentru partea a doua a documentarului, From the Mountains to the Sea, Charlie Ottley a făcut un tur prin partea vestică a României, a vizitat locul nasterii lui Vlad tepes si s-a întâlnit cu Principesa Margareta în castelul Peles din Sinaia, pentru ca apoi să coboare spre Dunăre si să exploreze un ecosistem fără echivalent în Europa. Cea de-a treia partea, Wild Forever, este rezervată nordului tării, Maramures si Bucovina, unde reporterul descoperă traditiile românesti. De asemenea, această ultimă parte îl are ca invitat special pe Printul Charles de Wales, intervievat si în episodul Transylvania, unul dintre străinii fascinati de România, dar si unul dintre cei mai importanti promotori ai frumusetii acestui teritoriu.

Seria de documentare Wild Carpathia va rula sâmbătă, 24 mai, la cinema Eforie din Bucuresti, într-un maraton în premieră în România, inclus în seara românească a HipTrip Travel Film Festival. Toate cele trei proiectii vor avea intrarea liberă.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundatiei OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educationale si sportive, Fundatia OVI doreste prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze si să sustină industria filmului de travel si potentialul turistic românesc.

Sponsor principal: Vivolis. Parteneri: Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, Ambasada Irlandei în România, Institutul Cervantes, Travel Communication Romania, Media Advertising, Arhiva Natională de Filme, Autoritatea Natională pentru Turism, The European Nature Trust. Parteneri media: România Liberă, Academia Catavencu, Zile si Nopti, Tabu, Orasul Meu, Cooperativa Urbana. Blogguri oficiale ale evenimentului: imperatortravel.ro, viajoa.ro, turistu.ro, lumeamare.ro, travelgirls.ro.