Certinvest prelungeste promotia prin care elimina comisioanele de adeziune si rascumparare la fondurile de investitii Certinvest BET Index, Certinvest XT Index si Certinvest BET-Fi Index

SAI Certinvest SA a decis să prelungească cu încă un an, până pe 30 aprilie 2015, promotia prin care oferă investitorilor facilitatea de a realiza operatiuni de adeziune si de răscumpărare în/din fondurile de investitii legate de indici (Certinvest BET Index, Certinvest XT Index si Certinvest BET-Fi Index) fără a plăti comisioane de adeziune sau de răscumpărare. Promotia intrase în vigoare în 7 noiembrie 2013 si ar fi trebuit să se încheie pe 30 aprilie 2014.

Pe fondul rezultatelor bune ale acestei promotii si interesului manifestat de investitori pentru fondurile de investitii ce replică indicii, în această perioadă, societatea de administrare a decis să prelungească facilitatea cu încă un an.

Astfel, nu se va percepe comision de subscriere si nici comision de răscumpărare pentru toate operatiunile de subscriere si de răscumpare realizate până pe data de 30 aprilie 2015, la următoarele fonduri deschise de investitii administrate de Certinvest: Certinvest BET Index; Certinvest XT Index; Certinvest BET-Fi Index.

Horia Gustă, presedintele Comitetului Director al Certinvest declară: „Când am lansat initial această promotie, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, am vrut sa testăm apetitul investitorilor pentru investitiile legate de bursă. Sfârsitul de an s-a dovedit a fi foarte bun pe bursă, randamentele în ultimele două luni ale anului ajungând la aproape 14% (13.92% a înregistrat fondul Certinvest BET-FI Index în ultimele 2 luni ale anului 2013), iar investitorii ne-au demonstrat că sunt dispusi să îsi asume riscul investitiei în actiuni, în conditiile în care au libertatea de a se transfera fără comisioane din instrumente cu expunere pe bursă către instrumente cu venit fix. De altfel, pe segmentul de retail, media lunară a intrărilor nete (adeziuni minus răscumpărări) în fondurile de indice administrate de Certinvest a crescut în perioada promotiei cu 382%. De aceea, am hotărât să le oferim investitorilor în continuare această facilitate, anticipând că interesul va rămâne ridicat, mai ales în asteptarea listărilor companiilor energetice cu capital majoritar de stat.”