Tagor Asset Management - solutii pentru curăţarea portofoliilor de credite neperformante ale bancilor

Cu o valoare totală a creditelor neperformante acordate populaţiei şi firmelor estimată la aproximativ 10 miliarde de euro, băncile din România sunt nevoite să găsească soluţii pentru a reduce provizioanele şi a vinde garanţiile preluate în contul creanţelor  – o situaţie din care pot iesi prin vânzarea directă a portofoliului de credite neperformante.

Tagor, dezvoltatorul imobiliar care colaborează în România cu fondul britanic Patron Capital, a lansat o nouă operaţiune în România, Tagor Asset Management (TAM), care ca obiectiv găsirea de soluţii, împreună cu băncile, la problema portofoliilor de creanţe ce blochează provizioane uriaşe.

„Băncile au început să intre în posesia a tot mai multe active depuse garanţie pentru neperformante şi acesta nu este, cu siguranţă, obiectul lor de activitate. Tagor Asset Management, în parteneriat cu Patron Capital şi cu alte fonduri, are experienţa şi susţinerea financiară necesare şi suficiente pentru a achiziţiona sau a administra activele imobiliare aflate în proprietatea băncilor astfel încât să-şi cureţe portofoliile şi să recupereze provizioanele. Venim cu o experienţă semnificativă în domeniul imobiliar şi resurse financiare substanţiale”, a declarat Ofer Lieberson, proprietarul Tagor Asset Management (TAM).

TAM dispune de experienţă de business şi susţinere financiară de la fonduri internaţionale precum Patron Capital, din Marea Britanie, cu active de peste 2,5 miliarde euro, şi este gata să achiziţioneze activele imobiliare toxice şi creditele neperformante ale băncilor, aducându-le astfel lichiditate imediată şi economii consistente.

„Cea mai mare problemă a băncilor nu o reprezintă neapărat vânzarea miilor de apartamente depuse garanţie pentru credite ipotecare, ci garanţiile pentru împrumuturile contractate de companii şi mă refer aici la terenuri de dimensiuni mari, proiecte rezidenţiale sau comerciale neterminate, facilităţi de producţie sau logistică cu utilitate unică şi aşa mai departe”, a explicat Ofer Lieberson.

Pentru acest gen de active trebuie realizate şi implementate strategii de creştere a valorii activelor – inclusiv prin repoziţionare şi dezvoltare, dacă este nevoie, ceea ce implică servicii de management pentru finalizarea obiectivelor, marketing pentru vânzare, mentenanţă zilnică pentru conservarea patrimoniului, plata taxelor şi pazei, a utilităţilor etc, toate cântărind greu în serviciului unei bănci.

Tagor Asset Management este specializat pe tranzacţii care le permit clienţilor să profite de experienţa acumulată şi să genereze o valoare maximă pentru acţionari prin achiziţionarea activelor sau creearea de firme mixte cu băncile.

Tagor România dispune de o platformă integrată – manageri seniori cu experienţă în investiţii, management şi vânzare de imobiliare – şi de cunoştinţe extinse în toate disciplinele necesare pentru gestiunea activelor constituite ca si garanţii pentru creditele neperformante din portofoliile băncilor.