Veneto Banca - noul brand oficial al Banca Italo Romena

Începând cu data de 26 mai 2014, Sucursala București a băncii de drept italian Banca Italo Romena, care operează pe piața din România din anul 1997, va deveni Sucursala București a Veneto Banca, instituție de drept italian aflată la conducerea Grupului Veneto Banca.

Ca urmare a fuziunii dintre băncile de drept italian Veneto Banca s.c.p.a. și Banca Italo Romena S.p.A., prin absorbția celei din urmă de către prima, Sucursala București a Băncii Italo Romena își va schimba denumirea în Sucursala București a Veneto Banca, adoptând brandul și identitatea vizuală a băncii-mamă.

“Privim cu încredere redefinirea identității și consolidărea noastră ca instituție bancară cu experiență și tradiție, bazându-ne pe cei peste 130 de ani de activitate pe piața italiană, pentru a dezvolta soluții financiar-bancare complexe, adaptate realităților pieței românești. Ne definesc în continuare calitatea serviciilor oferite, crearea de valoare adăugată pentru clienți, etica și profesionalismul angajaților noștri”, a declarat Paolo Mariani, Director General al Băncii Italo Romena.

Prin acest demers, Veneto Banca urmărește o repoziționare a operațiunilor din România prin implicarea directă pentru a crește eficiența comercială.

“Această redefinire a identității instituției noastre va însemna pentru clienții noștri acces la produse noi și la servicii optimizate”, a adăugat Paolo Mariani, Director General al Băncii Italo Romena.

Banca va continua să se adreseze în principal segmentului întreprinderilor mici și mijlocii și al practicanților de profesii liberale, dar și segmentului persoanelor fizice, printr-o ofertă completă de produse și servicii.

“Vom oferi și pe viitor sprijin clienților noștri în tot ceea ce întreprind, aducându-ne contribuția la transformarea visurilor lor în planuri de succes”, a completat Paolo Mariani, Director General al Băncii Italo Romena.

Fuziunea dintre Banca Italo Romena și Veneto Banca nu va aduce modificări ale relațiilor existente între Bancă și clienții săi.

Banca Italo Romena a fost înfiinţată în anul 1980 şi reprezintă un prim exemplu de joint-venture între Italia şi România în sectorul bancar.

În anul 1997 a fost deschisă Sucursala Bucureşti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se află printre primele 12 instituţii financiar-bancare din Italia. Din anul 2001, Banca Italo Romena şi-a dezvoltat treptat reţeaua teritorială şi portofoliul de clienţi. Dintr-o bancă orientată, la început, către segmentul corporate, în special către societăţile italiene, aceasta s-a deschis treptat şi către societăţile româneşti şi segmentul retail.

Banca Italo Romena operează în România prin Sucursala București, a cărei rețea cuprinde 22 de agenții, dintre care 5 se află în București, iar restul în cele mai importante orașe.

Pe 26 mai 2014, Banca Italo Romena își schimbă numele în Veneto Banca, ca urmare a fuziunii dintre cele două instituții.

Istoria grupului Veneto Banca datează din anul 1877 când Banca Popolare di Montebelluna a luat ființă în provincia Treviso din Nord-Estul Italiei.

În 1997, aceasta își începe extinderea printr-o serie de achiziții de bănci locale și prin deschiderea de noi filiale, schimbându-și totodată numele în Veneto Banca și devenind un jucător important în sistemul bancar italian.

În prezent, Veneto Banca operează în Italia printr-o rețea teritorială formată din 523 de filiale proprii și ale băncilor în care deține acționariatul majoritar: Banca Apulia, Banca Intermobiliare și Banca IPIBI.

În 2000, Veneto Banca și-a început extinderea în Europa de Est prin achiziția a patru bănci în țări cu potențial ridicat, în care operează numeroase întreprinderi italiene: România (Banca Italo Romena), Republica Moldova (Eximbank), Croația (Veneto Banka d.d.) și Albania (Veneto Banka sh.a.).