Forumul Inovarii Dunare - Marea Neagra (ed. IV) - Bucuresti, 22-23 mai 2014

In intampinarea Forumului Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (Viena, 26-27 iunie 2014), capitala Romaniei va gazdui la Palatul Parlamentului evenimentul national pregatitor prin care se urmareste conturarea catorva proiecte majore prioritare, capabile sa reconfigureze viitoarea dezvoltare economica si sociala la care participa 14 state si economii din zona.

Intrucat incepand cu anul 2014, tot sistemul de atragere al finantarilor si investitiilor a fost radical schimbat, atat mediul de afaceri, cat si sectorul public au sansa sa coopereze mult mai flexibil, in special in parteneriate extinse prin care zona dunareana se poate schimba la fata si poate sa nu mai ramana o Cenusareasa a Europei, din punctul de vedere al competitivitatii si invarii. In acest sens, sub egida Comisiei Europene, marcarea ZILEI MARITIME EUROPENE la Bucuresti ofera, in acest an, fericitul prilej de a stimula atat schimburile de bune practici, cat si negocierea de noi parteneriate de afaceri in cadrul Forumului Inovarii Social-Economice Dunare-Marea Neagra - Sala de Consiliu a Senatului Romaniei - Palatul Parlamentului / Sala “Atrium” a Institutului Bancar Roman, 22-23 mai 2014.

In cadrul Forumului, componenta de networking si lobby din cadrul “Project Market Place” se combina cu momente de dezbatere si o sesiune speciala de simulare a scrierii si depunerii unui proiect in cadrul “EU Horizon 2020”, deschis atat IMM-urilor, cat si universitatilor si comunitatilor locale care sunt sau pot deveni poli de crestere durabila in deceniul urmator. Printre alti invitati la aceasta sectiune a evenimentului, care se bucura si de sprijinul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii - FNGCIMM si al Fondului de Garantare a Creditului Rural - FGCR, vor lua parte si Project Managerul Platformei Urbane a Regiunii Dunarii - Viena, Dl Jorg MIRTL, precum si alti coordonatori ai ariilor prioritare SUERD.

Parteneri Media Asociati: Agenţia Naţională de Presa AGERPRES, Naşul TV, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicaţii Mobile, Opinia Naţională, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie şi Administraţie Locală, Euroconsultanţă-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".

Pentru informatii suplimentare, cei interesati pot accesa siteul evenimentului: www.houseofeurope.ro/Danube-BlackSea-Innovation sau contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997 sau e-mail: info @ houseofeurope.ro .