Saxo Bank a lansat 6 noi crossuri

Saxo Bank, specialistul în tranzactionare si investitii online, anuntă lansarea a sase noi crossuri FX OTC, crescând oferta totală la 121 de perechi valutare.

Crossurile de pe pietele de schimb AUDNOK (dolarul australian vs. coroana norvegiană), AUDSEK (dolarul australian vs. coroana suedeză), CADSEK (dolarul canadian vs. coroana suedeză), XAUEUR (aur vs. euro), NZDZAR (dolarul neo-zeelandez vs randul sud african) si NZDMXN (dolarul neo-zeelandez vs. peso-ul mexican) sunt disponibile pentru tranzactionare pentru orice interval până la un an. 

Aceste crossuri “forward outright” pot fi folosite nu numai ca hedge pentru capitalul corporatist, dar si pentru investitorul individual pentru a elimina riscul fluctuatiei dobânzii în specularea ratei de schimb de-a lungul timpului, pentru a cunoaste costul sau beneficiul diferential pentru intervalul de timp ales, înainte de a lua o decizie.

Clientii Saxo Bank pot tranzactiona crossurile în timp real, bidirectional, cu lichiditate dedicată pe preturi transparente. Acest lucru înseamnă că echipa de piată a Saxo Bank se asigură că fiecare investitor beneficiază de propria lichiditate pentru orice cantitate specificată epntru tranzactionare. E o caracteristică unică, de care Saxo Bank este foarte încântată.

Elizabeth Missfeld, FX Product Manager la Saxo Bank, a declarat:

“Suntem foarte bucurosi să îmbunătătim oferta noastră extrem de puternică si să avem o paletă atât de extinsă de crossuri forward outright disponibile clientilor nostri pentru tranzactionare, nu numai pe platformele pentru investitori, ci si pe Saxo Treasurer, care este una dintre cele mai recente extensii pentru corporatiile care caută o platformă cu dobânzi atractive.”

Lărgirea portofoliului urmează unor îmbunătătiri recente ale ofertei de crossuri forward outright, odată ce perioada de tranzactionare pe toate instrumentele forward outright a fost extinsă la un an. 

Saxo Bank este o bancă specializată în investitii si tranzactionări online. Banca permite clientilor să tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil.

Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă si presupune personalizarea si crearea de mărci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail în peste 160 de tări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga si birouri în Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite.