Saxo Bank deschide un birou in Abu Dhabi, extinzandu-si prezenta in Orientul Mijlociu

Saxo Bank, specialistul online pentru tranzactiile multi-asset si investitii, a anuntat azi extinderea retelei sale în UEA prin deschiderea unei reprezentante Saxo Bank A/S în Abu Dhabi, autorizată de banca centrală UEA.

Saxo Bank a fost prima bancă scandinavă prezentă în regiunea Consiliului de Cooperare al tărilor Arabe din Golf, atunci când a deschis un birou regional în Centrul Financiar International Dubai în mai 2009.

Biroul din Abu Dhabi va fi condus de Filippo De Rosa ce va fi coordonat de Jakob Beck Thomsen, CEO al Saxo Bank (Dubai) Ltd si Group Regional Head MENASA. De Rosa se alătură echipei venind din pozitia de Assisting Director la Moody’s Analytics. Acest nou birou în Abu Dhabi a fost deschis pentru a întări pe viitor prezenta băncii în regiune.

Într-o declaratie de presă comună, Kim Fournais si Lars Seier Christensen, co-fondatori si co-CEO ai Saxo Bank, au declarat:

“Suntem entuziasmati de deschiderea celui de-al doilea birou în UEA. Am observat extinderea rapidă a operatiunilor în regiune de la deschiderea primului nostru birou în Dubai, acum 5 ani, si suntem încântati să ne angajăm si pe viitor în Orientul Mijlociu si Nordul Africii prin intrarea în Abu Dhabi.

Uniunea Emiratelor Arabe a trecut printr-o redresare spectaculoasă în 2013, având ecouri în redresarea generală după criza din 2009. Abu Dhabi începe o nouă fază de expansiune si dezvoltare economică. Având investitii strategice impresionante în domenii cum ar fi tehnologia verde, arta si cultura, turism si finante, Emiratele atrag profesionisti de top de pe plan local, dar si international. Acessti oameni sunt din ce în ce mai mult auto-motivati în felul în care îsi abordează investitiile. Au nevoie de technologie modernă si de o ofertă pentru un produs complet multi-asset, exact ceea ce oferă Saxo Bank”.

Saxo Bank oferă investitorilor acces la 30,000 de instrumente financiare. Acestea includ actiuni listate la peste 30 de burse globale, 160 de perechi valutare, 8 700 CFDuri, 1,500 ETFuri, obligatiuni, Futures si multe altele. Aceste instrumente sunt disponibile prin SaxoTrader, o versiune desktop a platformei, varianta în browser SaxoWebTrader, dar si prin SaxoMobileTrader – o platformă construită special pentru dispozitivele mobile.

Saxo Bank este o bancă specializată în investitii si tranzactionări online. Banca permite clientilor să tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai băncii.