Garanti Bank a semnat un acord de finantare cu FF Group Romania pentru renovarea unei cladiri istorice din centrul Bucurestiului

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci de pe piata locală si detinută de Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB) – în topul celor mai solide 20 de bănci din lume potrivit Bloomberg, a semnat un acord de finantare cu FF Group Romania (fostă Elmec România) pentru investitia în reconditionarea unei clădiri istorice aflată într-una dintre cele mai importante zone din centrul Bucurestiului, strada Ion Câmpineanu. Proiectul imobiliar va consta în transformarea clădirii într-un centru modern de retail si birouri, cu o suprafată de 5.000 mp.

În mai 2013, FF Group Romania a demarat lucrările de reconstructie a clădirii istorice situată pe strada Ion Câmpineanu colt cu Nicolae Bălcescu, aproape de Piata Universitătii. Clădirea va găzdui spatii comerciale si de birouri pe cele sase etaje, păstrând detaliile arhitecturale ale fatadei.

"Pe lângă atentia deosebită pe care o acordăm retelelor noastre de distributie si retail, FF Group urmăreste implementarea planurilor sale de dezvoltare imobiliară în România. Credem că acest proiect reprezintă un reper major atât pentru compania noastră, cât si pentru peisajul urbanistic bucurestean", a declarat Cristian Beznoska, CEO FF Group România.

"Acest proiect este foarte important pentru Bucuresti, fiind vorba de reconditionarea unei clădiri minunate, construită în 1923 si aflată într-una din zonele de mare interes din capitală. Prin acest parteneriat cu FF Group sprijinim dezvoltarea orasului, urmărind strategia noastră de a ne implica în proiecte care demonstrează viziune si grijă pentru patrimoniul orasului", a declarat Cagri Memisoglu, Director General Adjunct Garanti Bank.

Din cei 5.000 mp, trei etaje totalizând 1.200 mp vor fi dedicate segmentului retail, pentru propriul magazin multibrand al FF Group, _kix. Restul clădirii va avea ca destinatie spatii de birouri, care vor fi închiriate către terti. Proiectul va fi finalizat în mai 2015.

Investitia FF Group pentru reconstructia clădirii este de aproape 5 milioane euro, împrumutul contractat de la Garanti Bank fiind în valoare de 4 milioane euro.

Grupul Garanti Romania reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functionează compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functionează Ralfi IFN SA). Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, precum si credite de consum. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piata locală către peste 500.000 de clienti.

Grupul Garanti este detinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii de top în toate segmentele de business. TGB are peste 10 milioane de clienti în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, cărora le oferă servicii financiare integrate. TGB este cea mai profitabilă si a doua cea mai mare bancă după active din Turcia.

Garanti Bank oferă o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci de pe piata locală. Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta natională prin sucursale si canale alternative, ajungând la o retea extinsă de 287 bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii băncii, pentru tranzactii cu sau fără card. Pentru mai multe informatii vă rugăm accesati www.garantibank.ro

FF Group Romania, parte a Folli Follie – Grecia (FF Group), este unul dintre cei mai importanti distribuitori si retaileri nationali de articole de sport si fashion, având 370 de angajati. Compania detine la nivel national o retea extinsă de magazine, dintre care magazine de tip monobrand (Nike, Folli Follie, Calvin Klein Jeans), magazine multibrand (collective, _kix) si magazine tip outlet. 

FF Group Romania detine în portofoliu branduri de renume international, precum: Armani Jeans, Boss Orange, Calvin Klein Jeans, Converse, Folli Follie, Franklin & Marshall, G-Star Raw, Hamaki-Ho, Juicy Couture, Napapijri, Nike, Pepe Jeans London, Polo Ralph Lauren, Scotch & Soda, Ted Baker, UGG Australia.