AdePlast a produs deja 1 milion de tone de adezivi si mortare uscate in fabrica de la Ploiesti

AdePlast a produs, în perioada septembrie 2008 - iunie 2014 în fabrica de adezivi si mortare uscate de pe platforma din Ploiesti, peste 1 milion de tone de produs finit. Capacitatea de productie a fabricii instalate este de 450.000 tone/an, iar lunile la care fabrica este obligată să lucreze aproape de capacitatea maximă sunt iulie-septembrie. Dacă ar fi să calculăm cantitatea produsă, în saci de 30 kg, ar fi vorba de aproape 34 milioane de saci, câte unul pentru pentru fiecare bulgar, român sau moldovean.

”Dincolo de cantitatea impresionantă de material produs pe platforma din Ploiesti si vândută către români, bulgari, moldoveni, greci, libanezi sau chiar italieni, este foarte important pentru noi numărul mic, aproape insignificant, de erori de calitate care s-au întors către AdePlast. Este o performantă neegalată încă pe această piată. Când fac contabilitatea la ce am produs aici, realizez că planul nostru investitional pentru dezvoltare si inaugurarea fabricilor din anii trecuti, de pe cele trei platforme industriale, nu au fost proiecte ambitioase, ci foarte realiste.  Doar aplicând aceeasi strategie de business, ne iese din calcule că si fabricile de vopsea, inaugurate recent, vor înregistra performante asemănătoare” declară Marcel Bărbut, CEO AdePlast.

Fabrica de adezivi si mortare uscate de pe platforma industrială de la Ploiesti a fost inaugurată în septembrie 2008, după o primă investitie de aproximativ 20 milioane de euro. Ulterior, au fost investite aici alte câteva milioane de euro pentru cresterea si diversificarea capacitătii de productie si modernizarea fabricii. Fabrica este una dintre cele mai moderne fabrici la nivelul AdePlast dar si la nivel european.

AdePlast a înregistrat în primele 3 luni ale anului o cifră de afaceri de 47,2 milioane de lei, în crestere cu 65 procente fată de aceeasi perioadă a anului trecut.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de constructii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiesti si Roman.
 

Oradea. Capacitatea de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea  si tencuieli decorative pe an  si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă si capacitatea de productie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
 

Ploiesti. Pe platforma industrială de la Ploiesti se află o fabrică de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă  fabrica de vopsea, tencuieli decorative si lacuri si emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.
 

Roman. AdePlast detine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone si  o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.