Site-urile web de recrutare au preluat mare parte din piata de anunturi

Anunturile de angajare din ziare sunt tot mai putine, mai ales in presa nationala. Exista in continuare si publicatii specializate, insa numarul si tirajul lor sunt in scadere. Anunturile de toate tipurile trec in mediul online, acolo unde vin cu o serie de avantaje. Fie ca este vorba despre locuri de munca in Arad, Bucuresti sau Constanta, marile companii administreaza usor anunturile prin platformele de pe internet.

In primul rand, sistemul in sine este mai usor, atat pentru cei ce posteaza anunturile, cat si pentru cei ce receptioneaza mesajele respective. Anunturile pot fi prezentate pe larg, chiar si cu fotografii. Anunturile de recrutare cuprind detalii complete despre job, cerinte si oferta, ceea ce era mai dificil in presa scrisa. Exista si un nivel ridicat de interactiune - angajatorul poate seta anumite intrebari, un mini-interviu la care aplicantii trebuie sa raspunda.

Site-urile web de recrutare aduc economii mari de timp pentru ambele parti. In cazul celor ce doresc sa caute spre exemplu locuri de munca in Bacau sau locuri de munca in Oradea, sistemul le permite sa faca o cautare rapida si sa gaseasca joburile de interes, din domeniile dorite.

Pentru angajatorii care pot primi sute sau chiar mii de CV-uri, site-urile de recrutare sunt extrem de eficiente. In primul rand, se pot seta filtre pentru aplicanti - cei ce nu au studiile sau experienta necesara nici macar nu pot aplica. Mai departe, CV-urile pot fi clasificate in functie de calitatea lor - angajatorul poate marca CV-urile ce prezinta interes pentru interviul de angajare. Se reduce mult timp in general - altfel, cineva ar fi trebuit sa se ocupe doar de raspunsul la telefon, de oferirea de informatii etc.

Ziarele locale contin in continuare destul de multe anunturi de angajare, dar in special de la firme mici, magazine, patiserii si alte asemenea afaceri de retail. Cu timpul, si acestea vor descoperi insa avantajele mediului online, pe masura ce numarul de utilizatori initiati pe internet creste accelerat.