Lansarea celei de-a patra generatii de modele Mazda MX-5 - programata pentru septembrie 2014

După 25 de ani si trei generatii, Mazda deschide un nou capitol pentru legendarul model MX-5. Compania va dezvălui următorul model al celei de-a patra generatii unui public exclusiv, în cadrul a două evenimente speciale, în Spania, la începutul lunii septembrie.

Lansarea va avea loc în perioada 3-4 septembrie în Barcelona, în acelasi timp cu evenimentele similare din Japonia si SUA. Invitatii Mazda din întreaga lume vor fi primii care vor face cunostintă cu noua MX-5, modelul care detine recordul Guiness pentru cea mai vândută masină sport cu două locuri din toate timpurile.

Pe 6 septembrie, fanii entuziasti din întreaga Europă se vor aduna la Barcelona pentru a descoperi următoarea generatie a legendarului model sport. Sub sloganul “Long live the Roadster”, la ambele evenimente se vor celebra 25 de ani de existentă MX-5.

Din anul 1989 au fost produse aproape 945.000 (la 31 mai 2014) de modele MX-5. Principiul câstigător care stă la baza modelului care a reînviat piata masinilor cu două locuri a constat întotdeauna în plăcerea de a conduce, bazat pe un design aerisit si pe un echilibru perfect în ceea ce priveste greutatea pe punti.

 "MX-5 este produsul care simbolizează cel mai bine spiritul Mazda de sfidare a conventionalului si plăcerea de a conduce”, a declarat Jeff Guyton, Presedinte si CEO Mazda Motor Europe. “Acest lucru a atras atentia oamenilor timp de 25 de ani, iar acum, prin noua generatie, tintim să împărtăsim această pasiune cu încă o generatie de conducători auto”.