Investitiile in terenuri - oportunitati majore, dar multa atentie necesara

In perioada in care preturile la imobiliare cresteau puternic in fiecare trimestru, orice teren cumparat insemna un profit insemnat in doar 1-2 ani. Cei ce faceau achizitii in acea perioada puteau marca usor castiguri majore. Dupa 2009, s-a ajuns in extrema cealalta: preturile s-au prabusit, fiind momente in care unii proprietari au fost nevoiti sa vanda cu pierderi enorme, doar pentru a putea obtine niste lichiditati.

In prezent, piata terenurilor este destul de stabila. Au aparut multi investitori - mai ales externi - interesati de terenurile agricole din Romania. Speculatori sunt mai putin, investitorii seriosi, chiar interesati de afaceri in agricultura, au facut din nou piata sa se miste bine pe anumite segmente. Ba chiar au aparut si profituri substantiale in doar 1-2 ani, in zonele unde interesul a fost si este foarte mare.

Specialistii pietei imobiliare recomanda mare atentie pentru cei ce doresc sa investeasca in terenuri, ca si oportunitate de castig pe termen mediu. Conteaza foarte mult locatia si tipul terenului, nu orice teren are potential.

Printre cele mai dorite terenuri raman in continuare cele de langa marile orase. Spre exemplu, multi sunt in cautare de terenuri langa Bucuresti, acolo unde multe proiecte se dezvolta: ansambluri rezidentiale, constructii industriale, constructii in regim propriu.

Au devenit cautate terenurile agricole, precum si terenurile cu paduri. Pe segmentul rezidential, terenurile din imediata apropiere a oraselor sunt cele mai dorite. Constructiile din aceste zone vor fi mai ieftine decat cele din oras, dar distanta este indeajuns de mica pentru a atrage multi doritori.

In plus, tot mai multe persoane sunt atrase nu doar de preturile mai bune, ci si de alte elemente precum apropierea de natura, posibilitatea de a avea o curte mai mare (eventual chiar o mica gospodarie sau gradina de legume) si departarea de zgomotele orasului.