CEC Bank a semnat un acord de finantare cu Fondul European de Investitii (FEI), in cadrul initiativei JEREMIE

CEC Bank a semnat cu Fondul European de Investitii (FEI) un acord de finantare si garantare cu partajarea riscurilor, in cadrul initiativei  JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises).

Finantarile se vor acorda in conditii extrem de avantajoase, pentru realizarea de investitii si pentru finantarea capitalului de lucru a IMM-urilor, inclusiv a intreprinderilor individuale, asociatiilor familiale,  persoanelor fizice autorizate. Valoarea totala disponibila pentru noile imprumuturi este de 10 milioane euro, in echivalent lei, contributia fiecareia dintre institutii fiind de 50% din valoarea finantarilor acordate.

"Acordul de finantare si garantare semnat cu Fondul European de Investitii in cadrul initiativei JEREMIE  reprezinta o reconfirmare a strategiei CEC Bank de sustinere a IMM-urilor. Suntem convinsi ca astfel de instrumente financiare raspund nevoilor actuale de finantare ale clientilor, care vor beneficia astfel de conditii de pret avantajoase si garantii flexibile. In plus, clientii vor dispune de consultanta profesionista pentru finantarea investitiilor si a capitalului de lucru, prin intermediul Birourilor de consiliere dedicate IMM-urilor si sprijinirii proiectelor de accesare a fondurilor europene din fiecare judet", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank.

Comentand asupra noului acord, domnul Hubert Cottogni, Head of Mandate Management FEI a declarat: ”Extindem dezvoltarea ajutorului financiar pentru IMM-urile din Romania prin adaugarea unei banci romanesti importante la schema noastra de imprumuturi accesibile. In cadrul initiativei JEREMIE noi eliminam obstacolele traditionale pentru banca si IMM-uri si oferim fiecarei parti implicate solutiile necesare pentru a mentine un flux puternic de finantare pentru dezvoltarea afacerii”.