Clientii de credite, atrasi tot mai mult din mediul online

Este deja stiut faptul ca romanii se informeaza in numar tot mai mare pe internet, inainte de a achizitiona produse sau servicii ce ies din rutina. Acelasi lucru se constata si in cazul creditelor, dovada fiind traficul semnificativ al site-urilor web care compara imprumuturi bancare.

Daca in trecut romanii intrau la intamplare in agentiile bancare sau erau atrasi de diverse reclame, in prezent tot mai multi analizeaza bine oferta mai multor banci si IFN-uri inainte de a alege sa solicite informatii despre un produs de creditare.

Atat in cazul creditelor ipotecare / imobiliare, cat si in cazul creditelor de nevoi personale, internetul a devenit o sursa importanta de lead-uri pentru institutiile de creditare. Bancile si IFN-urile incearca sa atraga clientii prin campanii online si chiar prin microsite-uri speciale pentru credite rapide.

Un numar de telefon si o adresa de e-mail ale unui client interesat valoreaza foarte mult, astfel ca unele institutii au aderat si la sistemele de afiliere, platind pentru astfel de lead-uri, de fiecare data cand un potential client solicita sa fie contactat pentru informatii suplimentare.

Romanii au la dispozitie multe tipuri de credite, inclusiv carduri de credit - foarte promovate de catre banci si IFN-uri, in contextul in care se castiga inclusiv din comisioanele platite de comercianti la folosirea cardurilor, online si offline.

Creditele de nevoi personale se acorda inclusiv pe perioade scurte si chiar cu sume mici - segment unde s-a constatat ca rata creditelor neperformante este foarte mica. Oamenii au tendinta de a fi mai interesati sa plateasca la timp ratele si dobanzile atunci cand au imprumutat sume pentru nevoi pe termen scurt.

Un credit de nevoi personale de la Provident este un bun exemplu de astfel de credite pentru satisfacerea unor nevoi imediate: poate o amenajare a unei camere din locuinta, poate o saptamana de vacanta la mare, poate un ajutor pentru o perioada cu cheltuieli mai mari in familie (inclusiv de Sarbatori).