Duraziv: investitiile in promovarea culorii aduc un avans de doua cifre al veniturilor

Producătorul de materiale de constructii Duraziv, detinut de antreprenorul Daniel Guzu,  anuntă o crestere a vânzărilor totale de peste 10% în primele sase luni ale anului, în conditiile în care toate pietele pe care activează compania stagnează sau sunt în scădere. Cea mai dinamică evolutie au înregistrat-o produsele de finisaj – vopsele lavabile si tencuielile. Dacă tendinta se mentine, această divizie este preconizată să genereze o treime din cifra de afaceri la finalul anului.

În anul 2014, compania DURAZIV a decis să directioneze bugetele de investitii în promovarea culorii, atât prin cresterea numărului de Centre de colorare, la peste 120, cât si prin lansarea noului sistem de nuantare computerizată DURAZIV ColorPRO. Sub sloganul „Peretii iubesc culoarea!”, se derulează în prezent o campanie promotională cu 10 culori la pret de alb pentru Tencuială decorativă Standard cu silicon, ca urmare a succesului de care s-a bucurat si anul trecut. Mai mult, promotia a fost extinsă si pentru vopsele lavabil, 30 de nuante la pret de alb.
 
„Lansarea de noi produse, cum este DURAZIV tencuială decorativă cu silicon, precum si promotiile dedicate culorii, sunt doar câteva dintre măsurile strategice pe care le-am luat pentru a consolida prezenta în piată a brand-ului DURAZIV ColorPRO”, a declarat Marga Carp, Director de Marketing. „În perioada următoare vom continua investitiile în promovarea culorii atât prin intermediul canalelor media, cât si prin trade marketing – concentrarea pe distribuitori - pentru a crea un mesaj coerent, bine directionat către clienti, cu accent pe accesibilitate si inspiratie”, adaugă Marga Carp.
 
Toate aceste investitii au contribuit la o crestere a vânzărilor de vopsele si tencuieli cu aproape 37% în primele sase luni ale anului. Cele mai performante produse din cadrul acestei divizii au fost tencuielile decorative cu un avans de 40%.
 
Vânzările de adezivi au crescut în acelasi interval cu 21%. Compania remarcă o crestere a interesului pentru produse de calitate premium. Vânzările de adezivi din Gama Expert, cu atribute tehnice complexe, au crescut cu 27% în prima jumătate a anului, un factor determinant fiind si numărul mare de sesiuni de prezentare si instruire desfăsurate cu echipe de mesteri din toată tara, atât pe santiere, cât si la Centrele de colorare. „Cunoasterea mai bună a produselor si a modului corect de punere în operă au contribuit la cresterea perceptiei asupra calitătii produselor si la absenta oricăror reclamatii din partea clientilor”, a mai declarat Marga Carp citând un studiu intern realizat pe un esantion de peste 600 de meseriasi.
 
Divizia de vopsele are acum o pondere de peste 20% în cifra de afaceri a companiei, în timp ce adezivii au depăsit usor pragul de 35%, urmând tendinta crescătoare din anii precedenti.

Prima jumătate a anului a consemnat si o crestere a importantei canalului B2B în evolutia afacerilor, atât la nivelul Capitalei cât si pe plan local. În Bucuresti, compania a livrat produse pentru ansambluri mari de tipul Militari Residence, si pentru proiecte mai mici din Sudul Capitalei, zona în care este lider incontestabil. Alte proiecte notabile sunt Bazinul Olimpic Dinamo Bucuresti, magazine din reteaua Flanco, Palatul de Justitie din Iasi, Universitatea Transilvania din Brasov, reabilitarea blocurilor din Centrul Istoric al Craiovei etc.. 

Duraziv este o companie activă pe piata de materiale de constructii încă din anul 2003, când a fost înfiintată sub denumirea initială de Bau Profil de către antreprenorii Daniel si Irina Guzu. Compania produce materiale de constructii din categoria adezivi, profile metalice, vopsele, produse pentru finisări interioare si exterioare, sisteme complete de termoizolare si hidroizolare.  Divizia producătoare de adezivi s-a lansat în urma unei investitii de peste 8,5 mil. euro într-o fabrică modernă, cu o capacitate de productie de 200.000 de tone pe an, situată în Popesti Leordeni. Fabrica este dotată si cu un laborator propriu, echipat la standarde europene, unde sunt testate toate produsele. În 2013 compania a raportat o cifră de afaceri de circa 17 milioane de euro.