Garanti Bank, premiata de Global Finance, pentru al doilea an consecutiv, pentru serviciul de internet banking

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci de pe piata locală, a fost premiată, pentru a doua oară consecutiv, de către prestigioasa revistă Global Finance, pentru “Best Consumer Internet Bank in Romania”. Distinctia a fost acordată în cadrul “2014 World's Best Internet Banks Competition”.

Evaluarea a fost efectuată de către un juriu specializat, format din reprezentanti ai Infosys, lider global în consultantă, tehnologie si outsourcing, si din membrii echipei editoriale a Global Finance, pe baza unor criterii precum: importanta strategiei de a atrage si deservi clientii online, succesul în a face clientii să folosească produsele web, cresterea numărului de clienti online, varietatea ofertei, dovada tangibilă a beneficiilor câstigate de pe urma initiativelor pe internet, functionalitatea si designul website-ului.

“Ca bancă orientată spre client, simplificarea si eficientizarea activitătilor bancare este cel mai important obiectiv al nostru. De aceea, Garanti Bank investeste substantial în inovatie si dezvoltarea produselor, motiv pentru care serviciul nostru de internet banking, Garanti Online, face diferenta pe piată. Suntem onorati să primim acest premiu pentru a doua oară, întrucât reiterează eforturile noastre de a le oferi clientilor servicii personalizate si pliabile pe nevoile lor”, spune Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group România.

Garanti Online, serviciul de internet banking al Garanti Bank, a fost lansat în octombrie 2007, initial pentru persoanele fizice, pentru ca, în mai 2008, să devină disponibil si pentru clientii persoane juridice. Platforma le oferă utilizatorilor servicii inovatoare, permitându-le să gestioneze tranzactii bancare complexe, în timp real, oricând, si mai ales de oriunde.

Numărul de utilizatori Garanti Online a crescut cu 5% în primul semestru al acestui an, în comparatie cu aceeasi perioadă a anului trecut. Totodată, numărul tranzactiilor prin internet banking a crescut cu 31% în primele sase luni ale anului, fată de primul semestru al anului 2013. Integrarea aplicatiei online de solicitare credite, iLoanU, în platforma de internet banking, în 2013, a transformat Garanti Online în primul serviciu de internet banking din România prin care cererile de credite pot fi pre-aprobate în timp real. Construit pe o infrastructură de ultimă generatie, Garanti Online a primit de la lansarea sa mai multe premii interne si internationale.

Grupul Garanti Romania reuneste Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care functionează compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functionează compania Ralfi IFN SA). Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, precum si credite de consum. Banca si cele două insistutii non-financiare oferă servicii financiare pe piata locală către peste 500.000 de clienti.

Grupul Garanti România este detinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), a doua bancă privată din Turcia, ca mărime. Banca are peste 10 milioane de clienti în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici si mijlocii, precum si retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Garanti Bank oferă o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci de pe piata locală. Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta natională prin sucursale si canale alternative, ajungând la o retea extinsă de aproape 300 bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii băncii, pentru tranzactii cu sau fără card.