OTP Bank va prelua Millennium Bank in Romania, ajungand la 400.000 de clienti

OTP Bank România, membră a OTP Group, a semnat contractul de achizitie în procent de 100% a actiunilor Millennium Bank România, membră a Banco Comercial Portugues. Valoarea tranzactiei este de 39 milioane de EUR.

Cu active totale în valoare de 2,83 miliarde RON (aprox. 635 milioane EUR), la 31 decembrie 2013, Millennium Bank ocupă pozitia 22 în clasamentul institutiilor bancare din România, având o cotă de piată de 0,8%. ?n urma acestei achizitii, OTP Bank România îsi va creste cota de piată la 2.1% si va urca pe pozitia 11 în acelasi clasament.

"Această achizitie sustine în mod eficient atingerea obiectivului nostru strategic pe termen mediu, acela de a intra în topul primelor 10 bănci din România si, în acelasi timp, ne consolidează pozitia de furnizor stabil de servicii financiare universale. Millenium Bank este o institutie financiară solidă, cu activităti concentrate pe segmentul retail. Am convingerea că achizitia Millennium Bank România reprezintă at?t o nouă etapă în dezvoltarea noastră pe piata din România, c?t si o consolidare a pozitiei noastre pe piata locală, în mod special pe segmentul retail.", a declarat László Diósi, CEO, OTP Bank România.

Millennium Bank Rom?nia are un portofoliu de aproape 80.000 de clienti si o retea de 56 de sucursale, cu o concentrare strategică în Bucuresti si 58 de ATM-uri. Ca urmare a tranzactiei, OTP Bank România va avea un portofoliu de aproximativ 400.000 de clienti, aproape 150 de sucursale si peste 160 de ATM-uri.

“OTP Group este unul dintre cele mai stabile grupuri financiare din regiune, cu o capitalizare si lichiditate excelente. Obiectivul nostru strategic este acela de a ne creste cota de piată în tările în care suntem prezenti. România a fost întotdeauna o piată importantă pentru noi. Încă de la intrarea în România, acum 10 ani, am crescut organic. Această achizitie strategică se încadrează perfect în planul nostru de extindere”, a declarat László Wolf, Deputy CEO, OTP Bank.

“Millennium bcp anuntă încheierea unui acord cu OTP Bank România în ceea ce priveste vânzarea operatiunilor noastre din România. Acesta este un pas important în atingerea angajamentelor agreate cu Directia Generală Concurentă din cadrul Uniunii Europene”, spune Luis Pereira Coutinho, Membru al Bordului Executiv, Millennium bcp. “Am certitudinea că, în urma acestei tranzactii, clientii nostri vor beneficia în continuare de aceleasi solutii financiare valoroase si servicii profesioniste cu care i-am obisnuit.”

După finalizarea tuturor formalitătilor legale, OTP Bank România va începe procesul de integrare estimat să dureze 1 an. Echipa OTP Bank România se va concentra pe solutii simple si eficiente pentru clientii ambelor bănci atat persoane fizice, c?t si companii, si va asigura o tranzitie facilă clientilor Millennium Bank România, în linie cu atentia constantă pentru servicii de calitate a subsidiarei OTP Group.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală si de Est, este un furnizor integrat si auto-finantat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament si profesionalism, OTP Bank România întelege nevoile clientilor si contextul actual al pietei si este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 1500 de unităti, ATM-uri si canale electronice.

Millennium bcp este cea mai mare institutie bancară portugheză listată la bursă. Având un brand puternic si peste 2.3 milioane de clienti locali, Millennium bcp are o cotă de piată de aproximativ 20% în Portugalia atât în sectorul creditelor, cât si în cel al depozitelor.