BCR - creditele beneficiarilor de subventii APIA pot fi acordate fara garantii pentru sume de pana la 300.000 lei

Banca Comercială Romană (BCR) oferă posibilitatea fermierilor să obtină în avans credite de până la 90% din valoarea subventiilor pe care urmează să le încaseze de la APIA iar rambursarea creditului, atât principalul cât si dobânzile aferente, se poate face într-o singură transă, la scadentă.

Subventiile se acordă în cadrul Schemei de plată unică pe suprafată (SAPS) 2014 cu dobânzi atractive care nu depăsesc ROBOR 6M + maxim 4% p.a cât si comisioane aferente creditului de maximum 1% p.a.

„Pentru a simplifica procesul de acordare al acestor credite pentru fermierii care încep deja pregătirea culturilor de toamnă, BCR a redus termenul de acordare al banilor, până la maxim 3 zile lucrătoare de la depunerea documentatiei. Totodată, un alt avantaj major adus produsului fată de programul anterior este eliminarea obligativitătii de prezentare a unor garantii suplimentare în cazul creditelor de până la 300.000 lei, în afara cesiunii în favoarea băncii a subventiei pe care o au de încasat de la APIA. De asemenea, specific acestor credite este posibilitatea rambursării creditului într-o singură transă, la scadentă, din încasarea subventiei, fără perceperea lunară a dobânzilor. Astfel, agricultorii sunt scutiti de plata lunară a dobânzilor pe parcursul perioadei de creditare, putând astfel folosi resursele financiare proprii cu scopul reinvestirii acestora în vederea îmbunătătirii si cresterii suprafetei cultivate”, a declarat Magda Sandulescu – Director Executiv Managementul Segmentelor Retail, BCR.

BCR oferă aceste împrumuturi producătorilor agricoli, persoanelor fizice autorizate sau persoanelor juridice care prezintă Adeverinta de înregistrare fermier emisă de APIA prin care se confirmă eligibilitatea acestora la obtinerea finantării.

Beneficiari de subventii APIA se pot adresa oricărei unităti din reteaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 551 de unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - aproape 2.100 de bancomate si POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 44.000 de angajati deservesc 16.5 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 30 iunie 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 198,4 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 55,4%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat partial) s-a imbunatatit la 11,7%.