Reamenajarea locuintei cu pereti despartitori, tot mai des aleasa de romani - analiza Hornbach

Romanii se arată tot mai interesati de reamenajarea cu pereti despărtitori, aceasta fiind una dintre cele mai rapide si eficiente metode de compartimentare a spatiului, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si grădinărit.

„Cererea pentru produse destinate realizării peretilor despărtitori din locuinte a înregistrat un trend crescător în ultimii ani, românii alegând în special plăcile de gips-carton deoarece sunt cea mai eficientă metodă comparativ cu peretii masivi din cărămidă sau BCA”, a declarat Mugurel - Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Potrivit afirmatiilor sale, românii aleg peretii despărtitori din plăci de gips-carton nu doar  pentru separarea încăperii si schimbarea ambientului, ci si datorită faptului că acestia oferă protectie împotriva incendiilor si zgomotelor si tin loc de izolare termică. În plus, alte avantaje ale acestora sunt obtinerea unui perete usor, perfect, într-un timp foarte scurt, fără deseurile care se obtin în mod normal la realizarea unuia masiv de zidărie. Un atu suplimentar al acestora este înglobarea fără probleme a instalatiilor electrice si sanitare în spatiul gol rezultat din constructie, fără a afecta protectia împotriva incendiilor si izolarea fonică.

„Utilizarea peretilor si placărilor din gips-carton este una universală, putându-se utiliza în toate zonele locuintelor, de la băi si bucătării, la camere sau mansarde. În acest fel, poate fi realizat un spatiu adaptat nevoilor fiecăruia, într-un timp foarte scurt”, a mai spus Mugurel - Horia Rusu.

Acesta a mai adăugat că un factor important de care trebuie tinut cont în momentul cumpărării de produse necesare construirii de pereti despărtitori este ca acestea să îndeplinească cerintele de protectie fonică, termică si rezistentă la foc, pentru a asigura durabilitate întregii lucrări.

În ceea ce priveste montarea sistemelor individuale de pereti despărtitori, pentru a avea garantia unei lucrări realizate corespunzător, este foarte important ca aceasta să fie făcută conform specificatiilor tehnice ale producătorului si de o echipă specializată. Tocmai din acest motiv, Hornbach pune la dispozitia clientilor serviciul de montaj. Astfel, după achizitionarea produselor de care au nevoie, clientii pot programa un mester pentru a fi efectuate măsurătorile la domiciliu, urmând ca apoi proiectul să fie pus în practică de o echipă profesionistă. Lucrarea este îndeplinită conform cerintelor clientului, la final fiind realizată si o curătenie în spatiul de montaj. Pentru aceste servicii garantia este de 2 ani, calitatea fiind cea mai înaltă.

Pentru a veni în întâmpinarea clientilor interesati de această metodă de amenajare a locuintei, în această lună, în magazinele Hornbach, într-o zona special amenajată se oferă informatii despre cum se construiesc peretii despărtitori si despre produsele necesare realizării acestora.

Dincolo de zona specială dedicată amenajării interioare, în luna august, în magazinele Hornbach clientii pot găsi si idei pentru amenajarea grădinii în stil mediteranean.

„Clientii Hornbach arată un interes tot mai mare pentru amenajarea grădinii în stil mediteranean, dorind să creeze un spatiu de relaxare care să le aducă aminte de zilele de vacantă. Asa că, în luna august, pot găsi o expozitie specială în magazinele noastre pentru a putea face alegerile potrivite”, a mai sus Mugurel-Horia Rusu.

Potrivit acestuia, plantele mediteraneene cel mai des alese de clientii români sunt soiuri mici de palmieri, ficusi sau rozmarinul. Acestea trebuie cultivate în conditi climatice proprice vitei de vie. De asemenea, este bine de stiut că palmierul si ficusul trebuie protejate de frig în perioadele reci, iar cele perene, precum rozmarinul, trebuie replantate primăvara.

Pentru a completa peisajul mediteraneean pe care românii doresc să îl creeze în propriile grădini, Hornbach oferă si decoratiuni specifice acestui stil. Astfel, în fiecare magazin sunt disponibile 100 de modele de masti de ghivece din teracotă de diferite mărimi, 50 de tipuri de tije decorative  pentru plante, 20 de modele de jardiniere divers colorate si 10 displayuri cu figurine si statuete.

De asemenea, clientii  Hornbach  beneficiază si de garantia cresterii plantelor, acestea având o  calitate ridicată. Astfel, în cazul reclamatiilor îndreptătite, banii sunt returnati sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbusti, tufe, copaci sau trandafiri.

Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie si se numără printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si grădinărit din Europa.

Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 tări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si România), operând 145 de magazine.

În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment detine trei magazine în Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul în Brasov si unul în Timisoara.