BDR Associates - crestere de 25% in primele 6 luni din 2014

BDR Associates Communication Group, lider al pietei de comunicare strategică din România, anuntă o crestere de 25% a cifrei de afaceri, în primele 6 luni ale anului, în ceea ce priveste serviciile consultantă si de comunicare strategică, comparativ cu aceeasi perioadă a anului 2013. Veniturile BDR Associates au ajuns la peste 2.809.000 Ron, fiind obtinute din consultantă specializată oferită clientilor din România si din străinătate. Astfel, compania îsi reconfirmă statutul de lider al agentiilor de comunicare din România si îsi creează premisele pentru consolidarea prezentei  pe piata din Republica Moldova si alte piete  externe, care oferă oportunităti de proiecte în comunicare.
 
În primul semestru al anului 2014, BDR Associates a câstigat o serie de licitatii importante si si-a extins portofoliul profesional cu încă 10 clienti de prestigiu din sectorul privat si institutional. Printre exemplele reprezentative pentru România se numără Chep, KPS Diagnostics Laboratory Ungaria, Vaillant România, iar în Republica Moldova,  Ministerul Justitiei, Finance in Motion GmbH & Banca Natională a Moldovei, USAID BRITE Program în Moldova si, respectiv Intercontinental Hotels, un client asistat în Georgia.

În ceea ce priveste veniturile agentiei în această perioadă, un procent semnificativ de aproximativ 40% a fost generat strict de consultanta în comunicare strategică, sustinută de monitorizări, analiză si cercetare specializată, restul de 60 % fiind dat de alte servicii specializate, precum si de proiectele de public affairs.

“Avem motive să ne bucurăm de cifrele realizate, dar moderat si cu prudentă pentru ultimul trimestru al anului, având în vedere că este an electoral, ceea ce înseamnă expectativă la nivelul potentialilor investitori interesată de România, si stagnare pe alte segmente ale fenomenelor economice, care atrag nevoi de comunicare. Ne-au încântat două lucruri:  veniturile înregistrate în prima parte a anului au reprezentat în majoritate tarife pentru consultantă si servicii, ceea ce pentru orice agentie de consultantă înseamnă recunoastere profesională, iar cifra realizată ne-a permis o crestere a cheltuielilor cu personalul de peste 12%, comparativ cu anul precedent, cu alte cuvinte investitie în oameni, a declarat Catalina Rousseau, Presedinte si CEO, BDR Associates.

Conform aprecierilor agentiei, tendintele importante înregistrate în zona comunicării, în prima parte a anului 2014 s-au cantonat preponderent în sfera consultantei strategice, dominantă între serviciile solicitate de către companii si institutii, declinată în activităti specializate precum managementul crizei, constructia de mesaj, comunicarea prin presă sau trainingurile adaptate pe domenii si industrii.

O evolutie ascendentă s-a remarcat si în cazul unor activităti care impun competente profesionale sofisticate si consultanti experimentati si capabili să dezvolte analiză si cercetări specifice construirii unor strategii de comunicare eficiente, atât pentru politica de marketing, cât si pentru sustinerea obiectivelor de afaceri ale companiilor care operează traditional în România, sau a potentialilor investitori interesati să cunoască piata locală si specificul acesteia.

Segmentul organizării de evenimente profesionale la nivel corporatist a cunoscut o redresare spectaculoasă în istoria recentă, confirmând si în prima parte a lui 2014 interesul crescut al clientilor pentru manifestări de amploare, evenimentul profesional devenind o componentă strategică si un vehicul uzitat, în scopul loializării clientilor, pentru a câstiga noi segmente de piată, precum si pentru a marca un moment de vârf din viata companiei.

Numitorul comun al intereselor de comunicare, fie din partea sectorului privat, fie al celui institutional, îl constituie armonizarea strategiilor de comunicare cu obiectivele de marketing si de afaceri, ca una din solutiile viabile pentru mentinerea pozitiei companiilor si împlinirea obiectivelor de afaceri pe 2014, într-un mediu economic instabil.  
 
În primele luni ale lui 2014, BDR Associates a dezvoltat câteva evenimente de anvergură printre care Cisco Connect 2014 – manifestare anuală de referintă a industriei de IT&C, Gala Superbrands, cea mai înaltă recunoastere a performantei în  branding,  evenimentul aniversar Vaillant – 10 ani în România, precum si lansarea Academiei de fotbal Atletico de Madrid,  în România.
 
BDR Associates îsi continuă politica de dezvoltare si pe alte piete, concentrându-se, ca lider de piată, pe consolidarea prezentei agentiei în Republica Moldova, o piată din ce în ce mai interesantă din perspectiva potentialului pentru comunicarea strategică, la nivel institutional.
 
Agentia de comunicare strategică si relatii publice BDR Associates este afiliatul exclusiv în România al Hill + Knowlton Strategies, parte a WPP, unul dintre cele mai mari grupuri internationale de comunicare din lume. Fondată în 1995, BDR Associates a oferit  de-a lungul timpului asistentă profesionistă în domeniul comunicării strategice si al relatiilor publice pentru sute de clienti, printre acestia aflându-se importante companii multinationale si nationale, institutii oficiale, organisme internationale, asociatii sau agentii non-guvernamentale din România sau Republica Moldova.

BDR este prima agentie românească de profil care si-a deschis o reprezentantă în străinatate, în Republica Moldova, în anul 2002. În 2005, BDR Associates a devenit partenerul desemnat de către Organizatia Internatională Superbrands pentru implementarea programelor Superbrands în România si pentru publicarea cărtilor Superbrands. De asemenea, BDR este prima agentie de PR din România care a câstigat, în 2006, premiul de înaltă reputatie Sabre for Best Practice in Central-Eastern Europe. Compania a dezvoltat, de asemenea, proiecte de comunicare si pe alte piete ca Georgia, Serbia, Azerbaidjan si Croatia.