Veneto Banca - credite beneficiarilor de subventii APIA in cadrul campaniei SAPS 2014

Veneto Banca a semnat conventia cu Agentia de Plăti si Interventie pentru Agricultură (APIA), privind acordarea de credite beneficiarilor Schemei de plată unică pe suprafată (SAPS), în cadrul campaniei 2014.

Persoanele fizice si companiile beneficiare ale subventiilor APIA în cadrul SAPS 2014 pot solicita Veneto Banca scontarea subventiilor prin finantări în RON ce pot acoperi până la 90% din valoarea subventiilor. Rata anuală de dobândă aplicată este variabilă - ROBOR la 6 luni + 3.75%, dobânzile urmând să fie plătite integral la scadenta finantării din încasarea subventiei. Comisionul de analiză este de 0,35% din valoarea finantată, perceput la acordarea finantării, în timp ce comisionul anual de administrare reprezentand 0,50% din suma finantată este perceput la scadenta creditului.

„Acordăm o atentie deosebită sectorului agricol, motiv pentru care continuăm colaborarea cu APIA în cadrul campaniei SAPS 2014, oferind beneficiarilor de subventii conditii avantajoase pentru finantarea capitalului de lucru. Beneficiind de o structură restrânsă de garantii, considerăm că acest tip de finantare este compatibil cu nevoile operatorilor din sectorul agricol, conferindu-le stabilitate financiară pe toata durata campaniei agricole”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca Romania.

Veneto Banca oferă totodată, credite de scontare a subventiilor APIA în cadrul  Măsurii 215 – plăti privind bunăstarea animalelor – Păsari si Porcine, finantând până la 90% din valoarea subventiilor.

Veneto Banca este prezentă în România din anul 2000, an în care a achizitionat pachetul majoritar al Băncii Italo Romena, care a fuzionat prin încorporare în banca mama în dată de 26 mai 2014.

Odată cu achizitionarea sa de către Veneto Bancă, institutia si-a dezvoltat continuu portofoliul de clienti, adresându-se la început investitorilor italieni si apoi societătilor românesti si segmentului persoanelor fizice.

Gratie strategiei de dezvoltare constantă din ultimii 15 ani, Veneto Banca este astăzi a douăsprezecea institutie bancară din Italia, iar pe piata românească operează prin intermediul Sucursalei Bucuresti, care detine o retea de 22 de agentii, dintre care 5 se afla în capitală si 16 în cele mai importante orase ale tării.