The Park - ansamblu rezidential cu 460 de locuinte in zona Parcul Tineretului din Bucuresti

Hanner Group, dezvoltator lituanian cu o experientă de peste 20 de ani în domeniul imobiliar si cu operatiuni în tările baltice si Europa de Est, anuntă o investitie de circa 37 de milioane de euro în dezvoltarea ansamblului rezidential The Park. Proiectul este realizat după cele mai înalte standarde în materie de izolare termică si sigurantă. Complexul va cuprinde patru blocuri, totalizând 460 de apartamente, situate în apropiere de Parcul Tineretului, pe strada Pajistei. Factura pentru încălzirea unui apartament cu două camere din The Park este de aproximativ 70 de lei în sezonul rece, una dintre cele mai mici valori din piată.

Primul bloc din ansamblul The Park a fost finalizat în primul semestru al anului 2014. Acesta include 69 de apartamente si studio-uri, cu suprafete cuprinse între 48 si 108 metri pătrati. Dezvoltarea celorlalte trei clădiri a fost deja demarată, urmând să fie livrate în trei etape, câte un bloc pe an.  Următoarea clădire va fi livrată în anul 2015, iar ultima în anul 2017. Fiecare dintre aceste trei imobile noi va contine câte 130 de studio-uri si apartamente cu două, trei sau patru camere. Întregul proiect respectă cele mai înalte standarde europene în ceea ce priveste calitatea constructiei, depăsind normele locale în materie de conductivitate termică.

Peretii primului bloc sunt construiti cu sisteme de zidărie termoizolantă germană marca Ytong A+. Fatadele sunt termoizolate cu vată minerală Rockwool. De asemenea, peretii interiori au fost izolati termic si fonic cu ajutorul vatei minerale. Fiecare apartament este dotat cu o centrală termică cu condensare, marca Viessmann si poate include, la cerere, un sistem de control al temperaturii la interior prin intermediul unei aplicatii numită Smart House. Cu ajutorul aplicatiei utilizatorii pot controla centrala de la distantă, prin intermediul unui smartphone.

Proiectul The Park beneficiază de amenajare peisagistică, loc de joacă pentru copii, camere de supraveghere, boxe pentru depozitare si parcare supraterană. În faza următoare va fi dezvoltată si parcarea subterană care va deservi întregul complex. The Park a atras atentia bucurestenilor aflati în căutare de apartamente noi, situate în apropierea unui parc. Astfel, în primele două luni de la finalizarea primului bloc au fost achizitionate peste 30% dintre apartamente.

Consumatorii au fost atrasi de detaliile constructiei si de elementele de noutate, cum ar fi izolarea fonică, izolarea pardoselilor cu nouă straturi de materiale, adâncimea teraselor, care permite amplasarea de mese si scaune, sau utilizarea de materiale naturale, care asigură un transfer optim de vapori.

„Piata rezidentială din România va intra curând într-o nouă eră”, a declarat Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Group si actionar al companiei. „Profilul consumatorului s-a schimbat mult în ultimii ani. Clientii din segmentul mediu nu mai pun accentul pe suprafata apartamentului, ci pe calitatea constructiei si pe costurile de locuire, pentru a echilibra valoarea investitiei si raportul calitate/pret”, a explicat Mindaugas Valuckas. „Suntem o companie foarte dinamică si am remarcat aceste tendinte ca fiind prezente pe mai multe dintre pietele pe care activăm. În acest moment avem în constructie peste 1.000 de apartamente în opt proiecte diferite în cadrul grupului Hanner.”

Clientii români tind să se orienteze spre apartamente cu suprafete rezonabile, în felul acesta reusind să cumpere imobile construite după standarde de calitate superioare, la un pret decent.
Pentru Hanner localizarea este un factor cheie în alegerea terenului pentru o nouă dezvoltare. Compania a construit blocuri doar în apropierea unor parcuri, în zone centrale, cu acces la o retea vastă de scoli, spitale, institutii publice, facilităti de transport în comun. The Park este situat în partea sudică a Parcului Tineretului, între două statii mari de metrou, în apropiere de Orăselul Copiilor si o multitudine de alte puncte de interes.

The Park este prima dezvoltare a companiei lituaniene în România. În trecut, Hanner a activat ca investitor pe piata locală, în parteneriat cu alte companii, care au implementat constructia imobilelor.

„Am ales să ne implicăm în toate fazele proiectului, cu accent pe fiecare detaliu, urmărind îndeaproape calitatea constructiei, fără a mai apela la parteneriate. În Lituania am avut onoarea de a fi premiati pentru dezvoltări armonioase si pentru calitatea lucrărilor. Este un aspect mai mult decât important pentru noi si considerăm că prin implicarea personală a actionarilor si a echipei Hanner din România putem fi siguri de rezultat”, explică Mindaugas Valuckas.

În prezent compania se află în curs de initiere a unor proiecte rezidentiale în Marea Britanie si Germania. Portofoliul companiei, active si investitii – de la proiecte rezidentiale la centre comerciale, spatii logistice si clădiri de birouri – totalizează aproximativ 1 miliard de euro.