ING Asigurari de Viata si Reteaua privata de sanatate Regina Maria lanseaza o noua asigurare de sanatate de grup

Asigurarea de sanatate de grup, lansata de ING Asigurari de Viata în parteneriat cu Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA, permite angajatorilor sa suplimenteze beneficiile privind serviciile de sanatate în sistem privat pe care le ofera angajatilor lor prin intermediul abonamentului medical. Astfel, în timp ce abonamentul acopera costul serviciilor medicale efectuate în regim ambulator, asigurarea de sanatate de grup de la ING Asigurari de Viata acopera costurile pentru interventii chirurgicale (care necesita minimum 24 de ore de spitalizare) si spitalizarea aferenta, efectuate in spitalele retelei din Bucuresti (Euroclinic si Baneasa) si Brasov.

Noul produs presupune decontarea directa a pretului standard aferent interventiilor chirurgicale între ING Asigurari de Viata si Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA, fara a implica angajatorul sau persoana asigurata, si beneficiaza de deductibilitatile fiscale legale (250 euro/ asigurat/ an).

„Noua asigurare din portofoliul ING Asigurari de Viata permite angajatorilor care detin deja abonamente medicale de grup în cadrul Retelei private de sanatate REGINA MARIA sa extinda pachetul de beneficii extra-salariale printr-o solutie foarte motivanta pentru salariatii lor si eficienta din punctul de vedere al costurilor. Studiile arata ca accesul la serviciile medicale private se plaseaza în topul primelor cinci beneficii preferate de angajati, iar produsul pe care îl oferim se diferentiaza prin simplitatea procedurii de decontare si prin calitatea ridicata a serviciilor oferite pe întreaga durata a relatiei.

În ceea ce ne priveste, prin acest produs, diversificam gama de beneficii oferite clientilor si ne extindem activitatea pe piata asigurarilor de sanatate, pe care ne dorim sa o dezvoltam tinând cont de oportunitatile viitoare si bazându-ne pe expertiza acumulata de-a lungul anilor într-o industrie cu impact pozitiv asupra calitatii vietii clientilor nostri”, a declarat Marius Popescu, Director General, ING Asigurari de Viata.

„Furnizam servicii medicale catre angajatii si clientii ING de peste 12 ani si am dezvoltat astfel de-a lungul timpului un parteneriat solid, de încredere. Ne bucuram ca am creat si lansat împreuna un produs care este complementar abonamentelor medicale si acopera serviciile medicale oferite de Retea în spitalele noastre: Spitalul Baneasa dedicat sanatatii mamei si copilului, Spitalul Euroclinic de chirurgie video-asistata minim-invaziva si Spitalul Brasov din cadrul Campusului Medical Brasov”, a declarat Fady Chreih, Director Executiv, Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA.

Asigurarea de sanatate de grup poate acoperi pretul standard a peste 250 dintre cele mai relevante interventii chirurgicale si spitalizarea aferenta în limita unor sume asigurate cuprinse între 7.000 si 30.000 lei per asigurat/ an, în contextul în care cel mai mare pret standard al unei interventii chirurgicale este de 29.700 lei. Pretul standard include costuri precum cel aferent spitalizarii, comisionul standard al medicului si asistenta medicala, costurile standard cu medicamentele si materialele sanitare, interventia propriu zisa, consultul preanestezic si anestezia. Totodata, pot fi acoperite examenul histopatologic, în limita a 600 de lei pe interventie, si materiale de osteosinteza în limita a 1.000 lei pe interventie.

Asigurarea de sanatate de grup se încheie de catre angajator pentru angajatii sai, iar beneficiarii pot fi, pe lânga acestia, si co-asigurati (sot/sotie/partener de viata/copii). Vârsta persoanelor care pot fi preluate în asigurare este cuprinsa între 16 si 64 de ani în cazul angajatilor si respectiv, în cazul co-asiguratilor copii, de 0-17 ani.

Sanatatea reprezinta principala grija pentru români si, în conditiile în care sistemul public de sanatate este subfinantat (cheltuielile publice cu sanatatea reprezentând jumatate din valoarea alocata în tari precum Ungaria sau Polonia, potrivit statisticilor Eurostat), sistemul privat de sanatate se profileaza ca o alternativa viabila pentru pacienti. Conform studiului Confido, 68% dintre respondenti au încredere în spitalele private, iar 61,5% din respondentii din Bucuresti si 57,8% din provincie ar apela la serviciile unui spital privat în cazul în care ar avea nevoie de spitalizare.