CEC Bank - imprumut de 100 milioane euro de la BEI

Banca Europeană de Investitii (BEI) acordă CEC Bank un împrumut de 100 milioane euro pentru cofinantarea proiectelor IMM-urilor, întreprinderilor de dimensiune medie si administratiilor publice locale din următoarele sectoare: industrie, servicii, turism si infrastructură.

Domnul Mihai Tănăsescu, Vicepresedinte BEI si responsabil pentru operatiunile de creditare în România, a declarat: „Fondurile BEI, intermediate prin CEC Bank, partenerul de încredere al BEI, vor ajuta la cresterea competitivitătii în România. Împrumutul este destinat să sprijine în principal IMM-urile care reprezintă coloana vertebrală a economiei românesti, atât din perspectiva creării de noi locuri de muncă, cât si a cresterii economice."

Acest împrumut este in concordanta cu misiunea BEI, care urmăreste îmbunătătirea accesului IMM-urilor din Europa la finantare. În acest scop, BEI îsi uneste fortele cu institutiile financiare care cunosc piata locală si au în portofoliu clienti din segmentul IMM-urilor, a societătilor de dimensiune medie si a celor din sectorul public, cum este cazul CEC Bank.

Proiectul actual are la bază cooperarea de succes dintre BEI si CEC Bank. Astfel, în anul 2013, BEI a acordat un împrumut de 45 milioane de euro CEC Bank, care a permis  finantarea  IMM-urilor si a societătilor românesti de dimensiune medie.

Domnul Radu Gratian Ghetea, Presedintele CEC Bank, a declarat: „Prin semnarea acestui nou acord, CEC Bank continuă politica sa de sustinere a IMM-urilor, a societătilor de dimensiune medie si a autoritătilor din administratia publică locală (AAPL) care intentionează să pună în aplicare proiecte de investitie în diverse domenii. Împrumutul anterior acordat băncii noastre de către BEI a fost utilizat cu succes pentru sprijinirea societătilor românesti si din acest motiv pot afirma cu certitudine că prezentul acord îi va ajuta atât pe clientii nostri - să se dezvolte  în actualul mediu de afaceri concurential, precum si pe CEC Bank - să majoreze creditarea pe acest segment.”

În baza acordului anterior semnat cu BEI, CEC Bank a sustinut implementarea a peste 100 de proiecte apartinând IMM-urilor care activează în diverse domenii, cum ar fi: productie, agricultură, comert, servicii, constructii sau producere de energie verde.

În prezent, BEI finantează IMM-urile românesti prin intermediul a 14 intermediari financiari, care operează atât în sectorul public, cât si în cel privat. Aceasta permite BEI să acorde conditii atractive de creditare către o gamă largă de promotori de proiecte mici. Numai în anul 2013, BEI a acordat 174 milioane de euro pentru finantarea IMM-urilor, aceste companii având peste 41.000 de  angajati.

BEI sprijină investitiile IMM-urilor din România în cadrul Planului Comun de Actiuni IFI pentru Crestere în Europa Centrală si de Sud-Est, care este axat pe asigurarea unui acces mai bun la finantare pe termen lung pentru IMM-urile din Europa aflate într-un mediu economic dificil. Aceste fonduri facilitează promovarea restructurării, consolidării si diversificării, precum si consolidarea competitivitătii pe termen lung, prin intermediul finantărilor pe termen lung. 

Banca Europeană de Investitii este o institutie de creditare a Uniunii Europene, detinută de statele membre ale UE. Aceasta pune la dispozitie finantare pe termen lung, pentru investitii judicioase, în scopul de a contribui la atingerea scopurilor politice ale UE.

CEC Bank este o bancă comercială universală competitivă, cu un portofoliu variat de produse si servicii de calitate. Oferta de produse bancare a CEC Bank este una dintre cele mai cuprinzătoare din sistemul bancar românesc, clientii săi având acces la o gamă variată de credite de nevoi personale, credite pentru persoane juridice, depozite, carduri, scrisori de garantie, produse de trezorerie, programe finantate extern, fonduri europene si servicii de Internet Banking. În conformitate cu misiunea CEC Bank, finantarea IMM-urilor, agriculturii si autoritătilor administratiilor publice locale reprezintă principala preocupare a băncii, fără a neglija însă relatia cu populatia din România. Mai multe detalii despre produsele CEC Bank se pot obtine în orice unitate a băncii, apelând gratuit numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.