Finantare BCR - credit de 32 de milioane de EUR pentru AFI Park 2 si AFI Park 3

Banca Comercială Română (BCR) a acordat un credit de 32 milioane EUR companiei AFI Europe pentru finalizarea clădirilor de birouri AFI Park 2 si AFI Park 3.

Finantarea include un credit de investitii de 17 milioane de euro pentru clădirea de birouri "AFI Park 2" si un împrumut de dezvoltare de 15 milioane de euro pentru clădirea de birouri "AFI Park 3".

„În calitate de lider al sistemului bancar din România, BCR este direct interesată în finantarea si dezvoltarea economiei. Suntem bucurosi că am găsit partenerii potriviti si proiectul care ne-a permis să folosim expertiza noastră imobiliară. Mai mult decât atât, avem un parteneriat amplu la nivelul Grupului Erste cu AFI. Apreciem calitatea proiectelor pe care le livrează si abordarea profesionista“, a declarat Ana Dumitrahce, Sef Departament Finantari Imobiliare din cadrul BCR.

AFI Europe operează în România din anul 2005, compania a dezvoltat si gestionează "AFI Palace Cotroceni", cel mai mare si cel mai dominant shopping mall din România si printre cele mai mari mall-uri din regiunea ECE, AFI Palace Ploiesti, primul shopping center modern din Ploiesti, inaugurat ân Octombrie 2013 si proiectul de birouri AFI Business Park care va aduce în total pe piată peste 65.000 mp de spatii de boriuri de calitate.  

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 551 de unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - aproape 2.100 de bancomate si POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 44.000 de angajati deservesc 16.5 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 30 iunie 2014, Erste Group detinea active totale in valoare de 198,4 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 55,4%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat partial) s-a imbunatatit la 11,7%.