BCR Leasing a implementat o platforma software care a condus la cresterea vanzarilor cu 20%

BCR Leasing IFN a implementat o platforma software, unica in Romania, care ii permite să ofere un răspuns preliminar la cererea de leasing în cateva minute si să aprobe contractul într-un interval de timp care, dupa optimizarile programului pilot, va ajunge la mai putin de o oră.

Platforma software permite automatizarea completa a fluxului de ofertare si aprobare a finantarilor prin integrarea Charisma Leasing cu serviciile de date Starbyte.
 
Volumul documentatiei solicitate clientilor si timpul de raspuns la cererea de finantare sunt indicatorii cei mai importanti in formarea perceptiei consumatorilor cu privire la calitatea serviciilor financiare. BCR Leasing a gasit o solutie inovativa pentru automatizarea procesului de analiza financiară si scurtarea timpului de raspuns fata de clienti.

Compania a dezvoltat un sistem de aprobare în colaborare cu Grupul ERSTE, care a fost perfectionat si la care s-a făcut “fine-tunning” pe o perioadă de aproximativ 1 an. Concomitent, pentru automatizarea introducerii datelor clientilor, pentru interogări din surse externe necesare colectarii de documentatie la dosar si pentru verificarea bonitatii clientililor in complicatul proces de analiza financiară, BCR Leasing a ales cel mai complex portofoliu de servicii si date despre companiile din Romania, dezvoltat de Starbyte. Acesta oferă, în timp real, datele clientilor, indicatori financiari si alte informatii relevante aflate in diverse surse publice. Datele au fost integrate în solutia Charisma Leasing furnizată de TotalSoft, prin care BCR Leasing îsi derulează întrega activitate de leasing si backoffice de peste 10 ani.

În urma implementării solutiei, clientul poate primi raspunsul de aprobare preliminară în cateva minute, după ce managerul de vanzari completează in aplicatie doar CUI-ul, datele bunului, avansul si numărul de rate, la o simpla apăsare pe buton, fără să se mai solicite vreun document financiar. Timpul de aprobare finală pentru o mare parte din dosarele de finantare este in acest moment sub 2 ore. Ulterior optimizarii programului pilot, aprobarea finală se va putea da în mai putin de o oră.

„Ne propunem o tintă foarte ambitioasă in lunile urmatoare: să dam răspunsul clientului pe loc, la prima sa vizită la dealer sau în agentiile noastre”, a declarat Bogdan Ionut Speteanu, Director General BCR Leasing.

Concomitent cu reducerea semnificativa a timpului de raspuns, la aproape o lună de la implementarea solutiei, numărul de contracte aprobate a crescut cu 20%. In acelasi timp, solutia permite reducerea costurilor operationale, prin faptul ca nu se mai fac aceleasi interogări de fiecare dată.
 
Integrarea dintre Charisma Leasing, oferita de Total Soft, si serviciile de date Starbyte reprezintă o premieră pentru piata românească, atât din prisma metodologiei de lucru create special pentru a asigura succesul proiectului, cât si prin prisma echipei mixte de specialisti implicati. Pe lângă furnizarea de date prin servicii web, BCR Leasing beneficiază si de accesul la aplicatia web a Starbyte, pe care o foloseste personalul departamentelor de vânzări, marketing, colectare debite si juridic.
 
„Considerăm că cel mai mare beneficiu al implementarii acestei platforme merge catre clientii nostri, pentru ca acestia primesc un răspuns imediat referitor la finantare, fără sa mai fie nevoie sa furnizeze un dosar stufos de documente”, a subliniat Bogdan Speteanu.

BCR LEASING IFN este prezentă pe piata românească de lesing din anul 2001. Este subsidiară a Băncii Comerciale Române si parte a ERSTE Group, important grup financiar din Europa Centrala si de Est. Cu un număr de 12 de sucursale si aproximativ 100 de angajati, compania oferă în prezent o gamă completă de servicii de leasing financiar.
 
STARBYTE este una dintre cele mai dinamice companii de servicii si solutii software profesionale din România. Înfiintată în anul 2010, fima si-a căpătat în timp o plajă foarte largă de clienti din sectorul corporate, gratie expertizei si experientei în diferite domenii tehnice, de la Business Management cu fluxuri de documente la software financiar si proiecte la cheie dedicate mediului de business intern si extern.

TOTALSOFT, parte a grupului Global Finance, avand 20 de ani de experientă în verticale precum retail agricultură, energie, telecom, automotive, servicii financiare, medical, farmaceutic si productie, este cel mai mare furnizor de ERP din România, cu un portofoliu ce clienti de peste 1500 de companii din 29 de tări. Totalsoft detine suita proprie de solutii software Charisma Business Suite, din care fac parte sisteme recunoscute international, cum ar fi Charisma ERP, Charisma HCM sau Charisma Medical Software.