Telekom doreste sa vanda un pachet de proprietati format din Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si teren din Matei Millo

Ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietăti imobiliare, Telekom Romania Communications S.A. scoate la vânzare 3 proprietăti din centrul Bucurestiului, si anume: Palatul Telefoanelor, clădirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo, având un pret de pornire de 21.600.000 euro. Valoarea de piată a pachetului este la nivelul altor proprietăti similare ca dimensiune si relevantă si a fost stabilită de evaluatori independenti. Tranzactia va fi derulată prin intermediul unei licitatii, iar câstigătorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasă ofertă atât în ceea ce priveste pretul, cât si alte conditii relevante în context. 

Pentru a participa în licitatie, entitătile interesate trebuie să furnizeze o scrisoare de garantie si să depună ofertele până la data de 20 octombrie 2014. Pentru Palatul Telefoanelor, Telekom Romania Communications S.A. va urma toti pasii juridici prevăzuti de legislatia în vigoare privind monumentele istorice.

,,Strategia noastră imobiliară este în linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numărul 1 de servicii de telecom si divertisment din România. Aceasta presupune să ne concentrăm atentia asupra activitătilor noastre principale si să capitalizăm activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar”, a afirmat Andreas Grünewald, Director Executiv Managementul Aprovizionării, Telekom Romania Group.

Palatul Telefoanelor este construit în stilul art deco si are un teren de 1.893 m2 si o suprafată totală construită la sol de 1.702 m2. Proprietatea Tandem are un teren de 5.039 m2 si o suprafată totală construită la sol 2.030 m2, în timp ce proprietatea Matei Millo are un teren de 1.783 m2.

Întreaga listă a proprietătilor de vânzare sau închiriere este disponibilă pe site-ul dedicat: realestate.telekom.ro/ro/.