BCR - noi credite Prima Casa in valoare de 136 milioane lei

Banca Comercială Romană (BCR) a obţinut un plafon suplimentar în cadrul programului Prima Casă prin realocarea sumelor neutilizate destinate achiziţiilor de locuinţe construite de ANL.

Astfel, banca poate acorda credite noi în valoare de aproximativ 136 milioane lei. Sumele astfel realocate pot fi folosite la achiziţia oricarui tip de locuinţă prin programul Prima Casă.

BCR estimează că va acorda circa 1.000 de noi credite Prima Casă, până la mijlocul lunii octombrie.

BCR a acordat deja în cadrul programului Prima Casa 6 aproximativ 3.700 de credite, iar de la începutul programului şi până în prezent, circa 35.000, în valoare de aproximativ 1,9 miliarde de EUR.

Evoluţia vânzărilor de credite ipotecare a aratat o creştere a creditului ipotecar standard, ce a egalat vânzările prin programul Prima Casă, însă, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evoluţiile recente indică vânzări mai puternice pe Prima Casă.

BCR promovează, în continuare, o ofertă de top pentru creditul Prima Casă - indicele Robor la 3 luni + 2% marjă pentru clienţii cu virare salariu.

DAE = 4,63% pentru un credit în valoare totală de 160.000 lei, pe 30 de ani; dobândă variabila: 4,28% (ROBOR 3M + 2%); taxă de evaluare: 370 lei inclusiv TVA; rată lunară: 822 lei; valoare totală plătibilă: 291.853 lei.

Exemplul de calcul este orientativ, valabil la data de 08 Septembrie 2014 pentru clienţii care îşi primesc salariul în cont la BCR.