Ruukki Construction se va concentra pe piata acoperisurilor rezidentiale din Romania

Strategia de dezvoltare a companiei Ruukki se axează pe lansarea de noi categorii de produse de tipul acoperisurilor metalice cu panouri solare integrate, pe concentrarea eforturilor de marketing si vânzare exclusiv pe segmentul rezidential, pe cresterea capacitătilor de productie si a retelei de distributie.

Începând cu anul 2015, Ruukki Construction va avea în România două unităti de productie pentru sisteme complete de acoperisuri metalice, amplasate strategic în centrul regiunilor cu cele mai mari vânzări pe acest segment. Compania are în acest moment o unitate de productie în Bolintin Deal, judetul Giurgiu si două platforme de productie Plannja la Răcăciuni, judetul Bacău si Tunari, judetul Ilfov.

„În 2013 Ruukki România a înregistrat vânzări de 5 milioane euro pe segmentul de acoperisuri metalice. Anul acesta vom înregistra un avans de 40%, până la aproximativ 7 milioane euro, urmând ca în 2015 să atingem pragul de 10 milioane euro”, declară Marian Pîrvu, Business Director Ruukki România.

„Segmentul de acoperisuri metalice are un potential mare pe piata autohtonă. Am asistat la o expansiune a produselor entry level în perioada de criză, însă avem date din piată care ne arată că la câtiva ani de la instalarea unor astfel de acoperisuri consumatorii au decis să le înlocuiască cu produse medii si premium. Din acest motiv, considerăm că există un potential real de crestere a vânzărilor de produse de calitate.  Este foarte importantă si implementarea normelor europene în domeniu, cu respectarea grosimilor minime si cu un foarte strict control al calitătii si al respectării standardelor declarate”, a explicat Marian Pîrvu.

În 2013 acoperisurile metalice au generat venituri totale, la nivel de grup, de 270 de milioane euro.

„Ne dorim să crestem reteaua de distribuitori. Vom intensifica si actiunile de training pentru montatori si intentionăm să dezvoltăm si portofoliul de produse si servicii”, explică Marian Pîrvu. „ În România, cel mai mare consum de tiglă metalică se înregistrează în regiunile Muntenia si Moldova, urmate de Banat. Acum vom fi prezenti cu două unităti de productie, în centrele cu cea mai intensă activitate la nivel national, fiind si mai aproape de distribuitorii Ruukki si consumatorii finali”, a subliniat managerul Ruukki România.

Ruukki Construction deserveste clientii din industria constructiilor civile si industriale, oferind un portofoliu extins de produse si sisteme metalice, alături de servicii de consultantă si proiectare sau servicii de instalare, realizate prin parteneri agreati. Pe segmentul rezidential compania este prezentă prin portofoliul de produse si servicii pentru acoperisuri din tiglă metalică si sisteme pluviale, sub mărcile Plannja si Ruukki. Consumatorii finali si profesionistii din domeniu pot accesa produsele si serviciile prin reteaua de distributie, dar si prin intermediul magazinelor Ruukki Express si a punctelor de servicii Plannja, prezente în nouă tări. www.ruukki.com

Ruukki Construction are aproximativ 3.500 angajati si 16 centre de productie în Europa. Vânzările nete din 2013 s-au ridicat la valoarea de 740 milioane euro. Ruukki Construction este o divizie a SSAB. SSAB este o companie siderurgică din tările Nordice, cu sedii în Europa de Nord si Statele Unite, prezentă în peste 50 de tări. Compania este listată pe bursa NASDAQ OMX din Stockholm si Helsinki.