Praktiker Romania aduce spiritul Craciunului la centrul de copii Sf. Iosif

Praktiker România aduce spiritul Crăciunului în Casa de Preşcolari nr. 3 „Sfântul Iosif” din Bucureşti. Pe 19 decembrie, retailerul de DIY va împodobi întregul centru cu decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă şi le va dărui celor mici surprize din partea lui Moş Crăciun.

„Copiii de la Casa de Preşcolari nr. 3 „Sfântul Iosif” au fost mult timp privaţi de una dintre cele mai mari bucurii din pragul sărbătorilor de iarnă: împodobirea bradului. Fondurile reduse ale centrului acoperă, de obicei, alte priorităţi şi necesităţi ale celor mici şi nu sunt niciodată suficiente pentru astfel de lucruri. Prin urmare, ne-am gândit ca anul acesta să sărbătorim Crăciunul împreună, în adevăratul sens al cuvântului. Pe lângă decorarea centrului şi împodobirea bradului, Moş Crăciun îi va bucura pe cei mici cu tot felul de surprize.”, declară Raluca Mitroi, Senior Advertising Specialist Praktiker România.

O parte din decoraţiunile oferite Casei de Preşcolari nr. 3 „Sfântul Iosif” vin cu propria lor poveste. În urma atelierelor de Crăciun „MiniMe Praktik”, organizate de Praktiker România în parteneriat cu Fundaţia „Nadia Comăneci”, 48 de copii au creat decoraţiuni de brad, prin tehnica Quilling. Scopul acestor ateliere a fost, pe de-o parte, dezvoltarea creativităţii şi a abilităţilor practice ale copiilor şi, pe de altă parte, responsabilizarea lor socială.

În perioada 8 – 16 decembrie au avut loc 4 ateliere de creaţie gratuite, la sediul Fundaţiei „Nadia Comăneci”. Participanţii au avut ocazia să înveţe de la cei mai buni specialişti în Quilling cum să răsucească hârtia, pentru a obţine brăduţi, Moş Crăciuni, steluţe şi alte decoraţiuni de brad. Copiii implicaţi în acest proiect, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, au ştiut încă de la început că tot ceea ce ei creează va fi ulterior donat unei case de copii.

„Atelierele MiniMe Praktik, organizate de noi împreună cu Praktiker România, încep să devină tradiţie. Dacă în vară am învăţat copiii cum să-şi personalizeze lucrurile, acum ne-am hotărât să îmbinăm acţiunile creative cu cele caritabile. Nu există satisfacţie mai mare pentru noi decât atunci când îi vedem pe cei mici dăruind pentru copiii mai puţin norocoşi decât ei. Suntem încântaţi să susţinem Praktiker România în acest demers.”, susţine Iuliana Roca, Project Manager Fundaţia „Nadia Comăneci”.

În România, Praktiker s-a impus ca lider al pieţei de DIY, fiind cel mai cunoscut brand în rândul consumatorilor români, cu un nivel de notorietate de peste 97%. În prezent, compania are 27 magazine în 23 de oraşe din ţară. Oferta Praktiker România cuprinde peste 40.000 de produse, incluzând: materiale de construcţii, decoraţiuni pentru interior şi exterior; produse sanitare; mobilă; electronice şi electrocasnice; produse pentru grădinărit.