Fondurile OTP Obligatiuni, OTP ComodisRO si OTP Euro Bond, performerele anului 2012

OTP Asset Management Rom?nia a inregistrat in 2012 cele mai bune rezultate prin fondurile de investitii administrate, obtinand pozitia de lider la trei categorii.

Astfel, fondurile deschise cu o politica de investitii orientata catre instrumente cu venit fix (obligatiuni si piata monetara) OTP Obligatiuni, OTP ComodisRO si OTP Euro Bond s-au situat in topul clasamentului categoriilor corespondente.

Cu un procent de 6.98%, fondul deschis de investitii OTP ComodisRO a oferit cel mai mare randament al anului 2012, pe parcursul anului situandu-se constant pe primele trei locuri ale clasamentului.

OTP Obligatiuni este performerul anului la categoria sa, fondul de obligatiuni in lei inregistrand un randament de 7.60%. Pe durata anului 2012, fondul s-a situat constant in primele doua pozitii ale clasamentului, dupa ce in 2011 acesta a fost declarat performerul pietei, cu un randament de 14.4%.

Fondul de obligatiuni in Euro, OTP Euro Bond, a fost liderul categoriei sale, cu  o performanta  de 5.86%. Pozitia de top din 2011 a fost consolidata, fondul adjudec?ndu-si in 2012 primul loc in clasamentul fondurilor de obligatiuni in euro.

”Anul 2012 a fost un an dificil pentru toate segmentele de business, dar stabilitatea si solutiile potrivite au fost aspectele care au facut diferenta. Rezultatele obtinute de catre cele trei fonduri administrate de OTP Asset Management Romania sunt inca o dovada a increderii clientilor si o recunoastere a profesionalismului serviciilor noastre. Ne propunem ca si pe viitor sa aducem pe piata oferte financiare sustenabile, eficiente, care raspund nevoilor clientilor.” a declarat Catalin Iancu, Presedinte si Director General, OTP Asset Management Romania.

OTP Asset Management Romania SAI S.A. este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, ce ofera servicii de investitii caracterizate prin rentabilitate, profesionalism, accesibilitate, transparenta si lichiditate, in diferite tari din regiune.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.