DTZ Echinox a asistat IMMOFINANZ Group in tranzactia cu retailerul Profi pentru inchirierea unui depozit de 15,000 mp in cadrul LogCenter Ploiesti

Compania internationala de consultanta imobiliara DTZ Echinox anunta inchirierea de catre retailerul Profi a unui depozit cu suprafata de 15,000 mp din proiectul IMMOFINANZ Group - LogCenter Ploiesti.

DTZ Echinox a asistat investitorul IMMOFINANZ Group in imbunatatirea ratei de ocupare a portofoliului sau logistic prin identificarea unui chirias care ocupa 100 % din prima faza a LogCenter Ploiesti si a oferit retailerului Profi, care are in plan deschiderea unui nou centru de distributie in sudul Romaniei, cea mai buna optiune in ceea ce priveste locatia, calitatea cladirii (structura de beton armat, 10.5 inaltime libera, sistem de aspersoare, un numar generos de docuri de incarcare si o ampla platforma exterioara) si termenii comerciali.

“Implicarea in una dintre cele mai reprezentative tranzactii care s-au incheiat pe piata de logistica si spatii industriale in decursul anului 2012, ne da incredere in capacitatile noastre si ne face sa privim cu entuziasm spre viitor”, a declarat Rodica Tarcavu, directorul departmentului Industrial in cadrul DTZ Echinox.

Acesta este cel de-al doilea depozit al retailerului Profi, dupa unitatea cu o suprafata de 12,000 mp existenta la Cluj. Strategia de expansiune a supermarketurilor Profi a fost foarte dinamica in ultimii 2 ani, iar cu noul centru de distributie din Ploiesti, retailerul isi optimizeaza lantul de aprovizionare si se pozitioneaza strategic in zona. Profi detine in prezent 150 de magazine si are planuri ambitioase de dezvoltare.

LogCenter reprezinta  o unitate logistica de clasa A, situata in zona de vest a Ploiestiului, avand acces direct la DN 72 spre Targoviste si este detinuta de IMMOFINANZ Group, cel mai mare investitor imobiliar din Romania. Intregul proiect cuprinde 38 ha din care 15,000 mp sunt dezvoltati.

In Romania, IMMOFINANZ Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si investitori din domeniul imobiliar, detinand un portfoliu de 89 de proprietati reprezentand, in cea mai mare parte, spatii de birouri si comerciale, estimate la 1,015.3 millioane de euro.

Romania ocupa locul 3 in portofoliul total al Grupului, cu o cota de 9,7% , dupa Austria cu o cota de 37,0% si Rusia cu o cota de 16,2%.

In noiembrie 2011, IMMOFINANZ Group a finalizat achizitia Adama, un dezvoltator imobiliar de top in Europa de Sud-Est ce a realizat operatiuni puternice pe piata rezidentiala din Romania. Tranzactia a consolidat operatiunile IMMOFINANZ Group pe segmentul rezidential si a activitatilor de dezvoltare din regiune, in special din Romania.