BCR a trecut pragul de jumatate de miliard de euro, aferent operatiunilor de factoring in 2012

Banca Comercială Română (BCR) a realizat, în anul 2012, operatiuni de factoring în valoare de aproape 530 mil EUR, în crestere cu aproximativ 45% fată de anul 2011.

“Anul 2012 a fost un an în care am înregistrat evolutii foarte bune în ceea ce priveste volumele finantate si numărul de clienti ce au apelat la serviciile de factoring. Motorul principal al cresterii a fost reprezentat de către factoring-ul fără regres. Baza de clienti a crescut cu mai mult de 100%, comparativ cu 2011, iar acest lucru s-a datorat atât cresterii volumelor finantate prin factoring, cât si îmbunătătirii substantiale a produselor si servicilor oferite de BCR. Având în vedere situatia economică actuală, apreciem că majoritatea clientilor se vor îndrepta în continuare către factoring-ul fără regres, acesta oferind pe langă finantare si confortul asigurării respectivelor creante de către bancă. Factoring-ul are un potential foarte mare de crestere în viitor, iar BCR se va axa în continuare pe dezvoltarea de noi produse si servicii de factoring”, a declarat Valentin Galatanu, director executiv adjunct Tranzactii Bancare, BCR. 

BCR oferă clientilor o solutie de finantare pe termen scurt pe bază de facturi, fără garantii materiale, destinată companiilor care livrează marfă/prestează servicii în baza unor contracte sau comenzi ferme  încheiate cu clientii, cu plată la termen. Apeland la factoring, clientii pot beneficia de un set complex de servicii ce includ finantare imediată pentru mărfuri livrate/servicii prestate, urmărirea încasării si evidenta facturilor, dar, cel mai important, de acoperirea riscului de neplată a debitorilor.

BCR deruleaza tranzactii de factoring intern si de export, cu si fără regres, incluzând toată gama de servicii de factoring: finantare (până la un procent de 100% din valoarea facturilor, în limita plafonului de factoring aprobat), administrarea facturilor (prin gestionarea creantelor cesionate în sistemul informatic specializat, cu accesul clientilor la o serie de informatii si rapoarte), colectarea facturilor de la debitori, precum si asigurarea riscului de neplată al debitorilor.

Banca Comerciala Romana derulează servicii de factoring din anul 1999, fiind membru al organizatiei internationale de factoring - Factors Chain Intenational.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor si  622 de unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - peste 2.400 de bancomate si POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.100 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 217,0 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.618,5 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.