AdePlast preia operatiunile Dufa pentru Romania si Bulgaria

AdePlast preia Dufa în România si se va ocupa de operatiunile brandului german si în Bulgaria. Preluarea Dufa este posibilă gratie investitiilor pe care AdePlast le-a directionat înspre fabricile sale de vopsele si tencuieli decorative din Oradea si Ploiesti. „Atâta vreme cât avem capacitatea, stim si putem să producem la standardele impuse de Meffert AG am decis să aducem lângă marca de vopsele AdePlast si un alt brand cu notorietate si cotă importantă de piată” declară Marcel Bărbut, CEO AdePlast.

“Am ales compania AdePlast pentru a reprezenta marca Dufa în România dat fiind ca în spatele investitiilor masive din ultimii ani se află o strategie puternică de dezvoltare, care are la bază un model cu adevărat german de organizare. Mai mult decât atât, noile capacităti de productie sunt de un nivel tehnic impresionant, de ultimă generatie, ceea ce se reflectă direct în calitatea produselor. De asemenea, între AdePlast si Meffert va exista o sinergie si pe zona de mortare uscate si polistiren, astfel că vom prelua de aici produse pentru o parte din pietele în care suntem prezenti ”, declară Dieter Meffert, CEO Meffert A.G., detinătorul mărcii Dufa. 

Divizia Vopsele a AdePlast a preluat departamentul de vânzări, distributia si clientii cu care functiona Dufa în România, iar productia de vopsea a Dufa a fost transferată în fabricile AdePlast, în primă fază la Oradea, ulterior, după deschidere, si în cea din Ploiesti. „Pentru moment producem vopselele Dufa în fabrica noastră de la Oradea, o fabrică cu tehnologie de ultimă generatie, urmând ca din vara acestui an să demarăm productia si în fabrica din Ploiesti, odată cu pornirea acesteia, programată pentru luna iunie” declară Bogdan Pîrvu, director Divizia Vopsele a AdePlast.

În primă fază produsele premium marca Dufa vor fi importate din Germania, de la fabricile grupului Meffert AG. În contrapartidă AdePlast va produce pentru Meffert, sub brand privat, mortare, adezivi si polistiren pentru pietele din Germania, Ungaria si Ucraina. „Divizia Vopsele a AdePlast va functiona cu două departamente diferite de vânzări, câte unul pentru fiecare dintre cele doua mărci de vopsea. Astfel, în mai putin de 3 ani ne propunem să devenim unul dintre jucătorii importanti si pe această piată.” declară Bogdan Pîrvu.

Anul trecut AdePlast a vândut vopsele si tencuieli decorative în valoare de aproximativ 1,7 milioane  de euro. La aceasta se adaugă suma realizată de Dufa în România anul trecut, de aproximativ 1,9 milioane de euro.  Pentru 2013, asteptam o crestere semnificativa a cifrei de afaceri pentru Divizia Vopsele a Adeplast fata de suma vanzarilor realizate de cele două branduri, Dufa si Adeplast în 2012, pe seama sinergiilor.” declară Bogdan Pîrvu.

Compania AdePlast a anuntat la începutul lunii martie un amplu proces de reorganizare a afacerii, pe trei divizii de business: Divizia Vopsele, Divizia Termosistem si Divizia Adezivi si Mortare Uscate, fiecare dintre acestea având management separat. Divizia Vopsele este condusă de Bogdan Pîrvu, iar Divizia Termosistem este coordonată de Octavian Nicula. “Eu mă voi ocupa în continuare de dezvoltarea Diviziei de Adezivi si Mortare Uscate până când voi găsi persoana potrivită care să preia si acest business” precizează Marcel Bărbut.

Grupul de companii Meffert s-a înfiintat în 1947, în prezent numărându-se printre liderii producătorilor de vopsele pentru constructii din Europa. Spectrul său de productie si distributie cuprinde produse de înaltă valoare ca: vopsele de fatadă, tencuieli interioare, lacuri, lazuri, produse de renovare si conservare a constructiilor.
Orientarea internatională a companiilor din concern a început foarte timpuriu si s-a desfăsurat expansiv la începutul anilor 90. Actualmente grupul numără în toată lumea peste 21 de capacităti de productie si de distributie cu peste 1200 de angajati. Cifra de afaceri a grupului depăseste 300 milioane de euro pe an. Sediul central al companiei se află în Germania, la Bad Kreuznach, unde se găseste si principala fabrică.

AdePlast este cel mai important producător român de adezivi si mortare uscate, cu două facilităti de productie dezvoltate la nivel national, o fabrică la Ploiesti si una la Oradea. Capacitatea totală de productie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Capacitatea de productie pentru vopsele, tencuieli decorative si adezivi speciali în stare umedă se ridică la 20.000 de tone pe un schimb.

Unitatea de productie de vopsele si tencuieli decorative este una dintre cele mai moderne la nivel national, fiind inaugurată la începutul anului 2009 la Oradea. Începând cu anul 2011 AdePlast a pus în functiune o fabrică de polisitern expandat la Ploiesti, cu o capacitate de productie de 700.000 metri cubi pe an, iar în 2012 au fost achizitionate utilajele pentru dotarea unor noi facilităti de productie de polistiren la Ploiesti si Oradea, capacitatea crescând la 1.100.000 metri cubi anual. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componentede de bază  realizate în fabricile proprii.