Mazda6 a castigat renumitul premiu red dot pentru design, editia 2013

Noua Mazda6 a fost distinsă cu premiul red dot 2013, oferit pe plan international pentru produsele cu un design remarcabil. Se adaugă astfel încă un premiu în portofoliul noului vârf de lance Mazda si al temei de design revolutionare KODO – Sufletul miscării.

Juriul, format din 37 de experti în design, a analizat concurentii pe baza a nouă criterii, alegând noua Mazda pentru atribute cum ar fi nivelul ridicat de inovatie în design. KODO reprezintă filosofia de design Mazda destinată noii generatii de autovehicule. Inspirată de explozia de energie eliberată de animalele sau de atletii care initiază miscări, KODO simbolizează caracteristicile distinctive Mazda de vitalitate si de agilitate, completând ideal abordarea companiei de a sfida conventionalul în constructia de automobile fun-to-drive. Mazda a mai fost răsplătită cu premii pentru design, ocupând primul loc în categoria modele concept la editia 2012 a German Design Council Automotive Brand Contest cu modelul Takeri, în timp ce noua Mazda6 s-a numărat printre finalistele World Car Design of the Year.

Având la bază conceptul Takeri, noua Mazda6 – al doilea model care integrează design-ul KODO – prezintă gama completă de tehnologii inovatoare SKYACTIV pentru a oferi senzatia Jinba Ittai, de unitate între sofer si masină, specifică Mazda. Modelul etalon Mazda integrează si cea mai avansată formă a viziunii Sustainable Zoom-Zoom si livrează niveluri de consum, de performante si de sigurantă între cele mai bune din segment.

„Cu noua Mazda6 urmăream să trezim simturile privitorului si să întoarcem privirile gratie unui echilibru fără compromis care să determine dorinta instantanee de a intra în masină si de a o conduce,” a declarat Peter Birtwhistle, designer sef la Centrul de Cercetare&Design Mazda din Europa. “Premiul red dot pentru design este o certificare pe măsură pentru ce am reusit la Mazda prin intermediul expresiilor îndrăznete ilustrate de KODO.”

Fondat în 1955 de Centrul de design din Gemania Zentrum Nordrhein Westfalen, red dot design este una dintre cele mai mari competitii de design din lume. Premiile sunt oferite pentru design de produs, concept de design si design-ul comunicării.

Mazda si alti câstigători ai “red dot award: product design 2013” vor fi premiati pe 1 iulie la Teatrul Aalto din Essen. La editia de anul acesta a concursului s-au înregistrat 4.662 de înscrieri din partea a 1.865 de producători din 54 de tări. Produsele au câstigat privilegiul de a purta emblema “red dot”, recunoscută international ca o garantie a excelentei în design.