DibaNext, primul soft gratuit de proiectare a camerei de baie, lansat de Roca

Roca propune arhitectilor primul soft gratuit de arhitectura si design interior pentru spatiul de baie - DibaNext, disponibil la http://dibanext.roca.net. Programul este gratuit si a fost dezvoltat pentru produsele si materialele Roca. DibaNext este avantajos din punct de vedere al bibliotecii de produse puse la dispozitia proiectantului - acestea sunt prezentate atat in 2D, cat si in 3D, utilizatorul avand acces la dimensiunile exacte, datele tehnice sau tipurile de materiale folosite. Programul include toate materialele necesare pentru decorarea baii, acoperind aproape in totalitate colectiile Roca – de la obiecte sanitare, mobilier, baterii sau placi ceramice, pana la accesorii.


Folosind programul se poate obtine usor o imagine de ansamblu, cu utilitate atat in prezentarile pentru clienti, cat si pentru proiectant, care poate configura cu DibaNext spatiul dorit, atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic.

Interfata este usor de utilizat si intuitiva, un plus considerabil chiar si pentru un profesionist experimentat in proiectare. Din perspectiva caracteristicilor tehnice, softul ofera o serie de avantaje utile – creeaza texturi de inalta calitate, ofera optiuni de schimbare a luminii si tipului de expunere, redand diverse momente ale zilei (dimineata, dupa-amiaza si seara), iar materialele folosite sunt fidele realitatii.

Un alt beneficiu pentru utilizatori este existenta comunitatii DibaUsers, ce permite discutiile si schimbul de idei in jurul oricarui proiect, o caracteristica esentiala intr-un cadru creativ, apreciata de utilizatori.


Aplicatia prezinta si avantajul de a rula online, astfel incat nu consuma resurse si face posibila salvarea si accesarea tututor datelor online.

Roca invita arhitectii si designerii de interior sa foloseasca DibaNext in concursul ”Designer sau arhitect?”, a carui tema este reinventarea bailor Bibliotecii Centrale Universitare. Participantii se pot inscrie in concurs pana pe 20 mai, iar regulamentul complet este disponibil pe www.e-zeppelin.ro si pe http://ro.roca.com.

Compania Roca, lider global in productia de obiecte sanitare, este prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume. Ca parte a procesului de evolutie permanenta, Roca se concentreaza pe tehnologie, design si inovatie. Compania este considerata un punct de reper in industrie, lansand tendinte peste tot in lume prin designul produselor sale. Pentru a-si mentine pozitia de lider, Roca incheie parteneriate cu cei mai renumiti arhitecti (Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron), decoratori si studiouri de design (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner) din lume. Roca pune un accent deosebit pe protejarea mediului inconjurator, prin functionalitatea produselor si prin evolutia constanta a sistemelor ce reduc consumul de apa si energie.

Roca este prezenta in Romania din anul 2006, cand a preluat de la compania austriaca Lasselsberger, fabrica de obiecte sanitare Cesarom, de la Bucuresti. Roca ofera in Romania solutii complete pentru baie la aceleasi standarde internationale de design si tehnologie, ca in intreaga lume.  In prezent, Roca Obiecte Sanitare se adreseaza clientilor corporate si consumatorilor finali prin marcile Zoom (segmentul economic), Roca (segmentul mediu) si Laufen (segmentul de top). Produsele Roca pot fi achizitionate de pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul celor peste 35 de distribuitori autorizati din toate marile orase ale Romaniei.