Garanti Leasing - conventie cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii

Garanti Leasing, parte din Grupul Garanti România, unul dintre cele mai dinamice si inovatoare Grupuri financiare din România, este prima companie de leasing care încheie o conventie cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), venind astfel în sprijinul IMM-urilor care doresc să dezvolte noi proiecte de investitii, mai ales cele care aleg solutii tehnologice inovatoare.

Prin Conventia pentru Garantii Exprese, Irevocabile si Neconditionate, FNGCIMM garantează până la 50% din valoarea finantată a proiectelor de investitii derulate prin contractele de leasing încheiate cu Garanti Leasing.

De această conventie beneficiază IMM-urile care doresc  să achizitioneze echipamente tehnologice, precum masini, utilaje sau instalatii de lucru, dar si mijloace de transport în cadrul unor proiecte investitionale de amploare.

„Am semnat această conventie cu FNGCIMM pentru a veni în sprijinul IMM-urilor. Finantarea proiectelor de investitii complexe este o provocare pentru companiile mici, însă un contract de leasing garantat până la 50% de stat poate fi de mare ajutor. Scopul nostru este să sprijinim IMM-urile să se dezvolte în companii puternice si profitabile, întrucât credem că acest sector este foarte important, jucând un rol semnificativ în dezvoltarea economiei din România. Este de datoria noastră să sprijinim cresterea acestui sector, iar Garanti Leasing contribuie la facilitarea accesului IMM-urilor la planurile de finantare care le-ar ajuta să-si dezvolte afacerile”, spune Okan Yurtsever, Director General Garanti Leasing.

„Semnarea primei conventii de garantare cu o societate de leasing dovedeste încă o dată spiritul inovator al echipei FNGCIMM, preocuparea sa constantă pentru identificarea de oportunităti si crearea de produse adaptate necesitătilor IMM-urilor. Specialistii nostri, orientati în permanentă către nevoile întreprinzătorilor, dezvoltă si diversifică instrumente flexibile care facilitează accesul IMM-urilor la finantare, în conditii de risc controlat“, spune Aurel saramet, Presedinte-Director General FNGCIMM.

Garanti Leasing este brandul sub care functionează compania Motoractive IFN SA, parte din Grupul financiar-bancar Garanti. Compania completează oferta financiară a Grupului, cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back), precum si servicii de administrare a flotelor.

Cu o cotă de piată în continuă crestere fată de anii anteriori, compania estimează că va oferi, la nivelul întregului an, finantări pentru achizitia de bunuri, aferente contractelor noi, în valoare totală de peste 60 de milioane de euro.

Motoractive IFN SA a fost înfiintată în anul 1998, având ca activitate principală finantarea în leasing doar a autovehiculelor. Ulterior, compania si-a diversificat produsele pentru a oferi clientilor săi solutii valoroase pe pietele comerciale, industriale si de retail.

După doar cinci ani de activitate, în 2004, Motoractive a devenit cea mai mare companie independentă de leasing din România. În 2006, Motoractive si încă alte două companii specializate în servicii financiare - Ralfi IFN SA (companie care oferă credite de consum) si Domenia Credit IFN SA (companie ce ofera credite ipotecare) – au fost achizitionate de GE Money, divizia de servicii financiare a companiei General Electric.

La sfârsitul anului 2010, actionarul majoritar al Motoractive IFN SA a devenit Garanti Turcia, cea de-a doua bancă privată ca mărime din Turcia, care detine 100% din actiuni. În urma acestei modificări a actionariatului, Motoractive a fost inclusă în Grupul financiar bancar Garanti, continuându-si activitatea sub brandul Garanti Leasing.

FNGCIMM SA - IFN este o institutie financiară nebancară, un fond cu capital de risc, înfiintat în scopul sustinerii accesului la finantare a IMM-urilor si pentru a instrumenta programe guvernamentale prioritare destinate relansării economiei si dezvoltării sustenabile a mediului de afaceri.

În baza apartenentei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association – asociatie ce reuneste peste 40 de fonduri de garantare si contragarantare din 22 de tări europene si Turcia), FNGCIMM functionează după reguli de principiu europene si se află sub supravegherea prudentială a Băncii Nationale a României.

FNGCIMM este o societate comercială profitabilă care functionează în conditii concurentiale si care gestionează în mod corespunzător fondurile puse la dispozitie de actionar, cu un rol important în crearea si mentinerea a numeroase locuri de muncă.

Consecvent respectării principiilor economiei de piată, FNGCIMM este preocupat în permanentă de oferirea unui răspuns rapid, complet si profesionist solicitărilor financiare ale clientilor, gratie unei structuri operationale flexibile, unei retele aflate într-o accelerată dezvoltare si unei strânse colaborări cu partenerii săi din domeniul bancar.