EMEA Finance Europe Banking Awards 2012: Citi, cea mai buna banca de investitii din Romania

Citi a câstigat premiul pentru „Cea mai bună bancă de investitii din România”, acordat de către revista EMEA Finance în cadrul competitiei anuale „Europe Banking Awards 2012”. Acest premiu reconfirmă rezultatele obtinute de Citi în dezvoltarea pietei de capital din România.

„Premiul EMEA Finance pentru cea mai bună bancă de investitii din România recunoaste eforturile pe care le depunem la Citi România în sprijinul clientilor nostri persoane juridice din sectoarele public si privat. Pe parcursul anului 2012, am participat într-o serie de tranzactii importante, precum emisiunea inaugurală de obligatiuni pe piata din SUA, cu scadenta la 10 ani, care a generat un interes crescut din partea investitorilor”, a spus Tibor Pandi, Director General Citi România.

Divizia de Corporate Banking a Citi România oferă o combinatie de servicii specializate, pornind de la finantări structurate, consultantă, accesarea pietelor de capital si până la pregătirea expansiunilor prin achizitie. Echipa de specialisti români si străini depune toate eforturile pentru a sprijini companiile multinationale să acceseze piata locală, Citi propunându-si să devină prima optiune pentru comunitatea de business din România.

EMEA Finance este o publicatie bilunară de top, al cărei continut se concentrează pe raportarea principalelor evenimente financiare, initiate si influentate de către industria financiară din regiunea Europa, Estul Mijlociu si Africa.

Potrivit criteriilor EMEA Finance, premiile ”Europe Banking Awards” recunosc realizările băncilor comerciale si de investitii din EMEA care se remarcă în contextul industriei, demonstrând leadership pe pietele lor interne, atingând cote înalte de performantă si participând în tranzactii cheie atât pe plan local cât si regional. În acordarea premiilor s-au avut în vedere o serie de criterii structurale si de performantă, precum cota de piată, cresterea în clase de produse importante, profitabilitatea si strategia de business.

Decernarea premiilor va avea loc în cadrul unui eveniment dedicat la Viena, în iunie 2013.